Suomi
Gamereactor
arviot
Pictionary

Pictionary

Nopeita hoksottimia vaativa piirustuspeli on luonnollinen kumppani Wiin uDraw-piirtolaudalle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pictionary vietti menneenä syksynä 25-vuotispäiviään. Jenkkilässä vuonna 1985 syntynyt idea vähän erilaisesta sanaselityspelistä on voimissaan vielä tänäänkin. THQ:n valmistamalle piirtolaudalle ei pelejä ole vielä juuri julkaistu, mutta Pictionary on vankka päänavaus.

HQ

Pelilaudalta virtuaaliseen muotoon kääntynyt Pictionary tarjoaa hupia sekä lapsille että varttuneemmille kolmessa eri pelimuodossa. Normaali Pictionary toimii juuri kuten lautaversio: ensin valitaan joukkueet, pelin pituus ja annetaan nopan pyöriä. Yksi pelaaja piirtää tiimikavereiden arvuutellessa, joskin tilanne kääntyy All Play -ruutuun osuttaessa, jolloin nopeimmat hoksnokka kerää potin joukkueelleen. Free Draw on nimensä mukaisesti tyhjä kangas, jolle artisti voi suttailla mitä mieleen tulee, eräänlainen harjoittelutila siis.

Mielenkiintoisimpia hetkiä koetaan Pictionary Mania -pelitilassa, jossa peruskuviota vaikeutetaan muuttuvilla haasteilla. Erään kerran jouduin piirtämään sokkona ja toisen taas rajatulla määrällä mustetta. Myös arvaajat joutuvat koetukselle, kun tv-kuvaa kieritetään ylösalas ruudussa. Mania sopii hyvin aikuisporukalle, jolloin tunnelma tiivistyy ja desibelitaso kohoaa.

Pictionaryn penaalii sisältää setin perustyökaluja: Valita voi vaikka lyijykynän, tussin ja spray-maalipullon välillä, ja piirtimen koon saa muutettua haluamakseen. Piirturi voi kumittaa, tehdä täyttöjä, kumota ja tehdä uudelleen. Värejä on käytössä 47 erilaista. Valmiita muotoja, kuten kolmioita, neliöitä ja ympyröitä voi myös luoda ja venyttää haluamaansa malliin. Työkalujen kanssa räplääminen onnistuu Styluksella näppärästi, kun systeemiin on ensin vähän perehtynyt.

Jos uDraw-piirtolauta löytyy jo kotitaloudesta, on Pictionaryn Wii-versio yksinkertaisesti pakkohankinta. Vaikka sisällön monipuolisuus ei riitä tunnin kertarustailua pidemmälle, voi pelin kaivaa esiin yhä uudestaan ja uudestaan. Siinä on klassikon voimaa, ja alun johtohässäkän jälkeen pelailu ja arvailu sujuu jopa lautaversiotaan paremmin.

Tämä on mainos:
PictionaryPictionaryPictionaryPictionary
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Ajaton klassikko, hauskaa porukalla
-
Vähän sisältöä, piirtäminen voisi olla helpompaa, pitkähkö alustus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
PictionaryScore

Pictionary

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Nopeita hoksottimia vaativa piirustuspeli on luonnollinen kumppani Wiin uDraw-piirtolaudalle.



Ladataan seuraavaa sisältöä