Suomi
Gamereactor
arviot
Sniper: Ghost Warrior

Sniper: Ghost Warrior

Puolalaisen City Interactiven Sniper: Ghost Warrior on lopulta kääntynyt myös Playstation 3:lle. Mika testasi, miten luvatut parannukset vaikuttavat kokonaisuuteen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kuulun siihen valitettavaan kansanosaan, joka pelissä kuin pelissä hamuaa käsiinsä mahdollisimman pitkän kantaman aseen ja jää kökkimään johonkin suojaisaan paikkaan, odotellen horisontissa hortoilevia vihollisia. Niinpä Sniper: Ghost Warrior vaikutti alkujaan olevan kuin minulle luotu peli. Sen PC ja Xbox 360 -versiot saivat kuitenkin osakseen kovakätisiä arvosteluja, joten jäin itse odottelemaan parannettua PS3-julkaisua. Kannattiko?

Vuoden aikana on tapahtunut hieman kehitystä. Viholliset ovat suurimmaksi osaksi menettäneet ne psyykkiset kykynsä, joiden avulla he aiemmin poimivat tarkka-ampujan 200 metrin päästä viidakosta yhden laukauksen perusteella. Ikävä kyllä X-geeni iskee heihin edelleen ajoittain, ja haukansilmät alkavat rei'ittää vapaan maailman puolustajaa rupisilla Kalashnikoveilla stadionin mitalta. Tämä saa miehen kyyneliin.

Peli kärsii edelleen myös typeristä talletuspisteistä sekä vihollisista, jotka ilmestyvät tyhjästä niskaan juuri pahimpaan mahdolliseen aikaan. Tarkka-ampujakokemuksessa oleellista pitäisi olla, että alueita voi todellakin puhdistaa taktisesti, ja kun ampumarauha on saavutettu, sen pitäisi myös pysyä. Tästä peli viis veisaa, ja eräänkin surullisenkuuluisan vene-episodin jälkeen sain aseellista versiota yllätysseksistä takaapäin, jonka jälkeen tietysti jouduin yrittämään todella hankalaa kaukolaukausta uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan.

Sniper: Ghost Warrior ei myöskään näytä PS3:lla kummoiselta. Etenkin paikallaan ollessa (jota tarkka-ampujat tuppaavat tekemään) kököt varjostusefektit hyppivät silmille kaikessa palikkamaisuudessaan. Vihollisten ruumiit jäävät myös monesti makaamaan ilmaan, ja kuuluisissa hidastuskohtauksissa ne saattavat nykiä ja heilua naurettavasti. Vihjeenä musiikista vastaaville sanoisin puolestaan: näin ääniriippuvaisessa pelissä ei kannattaisi käyttää rumpuja, jotka muistuttavat etäisiä laukauksia - oikeasti.

Tämä on mainos:

Toki PS3-versiossa on bonusta. Kaikki tähän mennessä julkaistu lisämateriaali on pakattu mukaan, ja löytyypä paketista myös erityisiä uusia aseita, laajennetut vaikeustasot ja jopa ylimääräisiä tehtäviä sekä pelimuotoja. Tämä on silti vain savukinkun kasaamista jo homeisen leivän päälle. Pahalta se maistuu ja vessassa tuhrautuu myöhemmin aikaa. En suosittele.

Sniper: Ghost WarriorSniper: Ghost WarriorSniper: Ghost WarriorSniper: Ghost Warrior
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Peli-idea, lisätyt bonukset
-
Edelleen epäreilu tekoäly, ei tarjoa todellista tarkka-ampujakokemusta, hiomaton ja karun näköinen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Sniper: Ghost WarriorScore

Sniper: Ghost Warrior

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Puolalaisen City Interactiven Sniper: Ghost Warrior on lopulta kääntyyt myös Playstation 3:lle. Vieläkö pelin ongelmat painavat?

0
Sniper: Ghost WarriorScore

Sniper: Ghost Warrior

ARVIO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Edes studio itse ei luota tarkka-ammunnan viehätysvoimaan, sillä iso osa peliajasta kuluu perinteisemmän rymistelyn parissa.



Ladataan seuraavaa sisältöä