Suomi
Gamereactor
arviot
Hunted: The Demon's Forge

Hunted: The Demon's Forge

Inxile Entertainmentin kehittämä Hunted: The Demon's Forge ei ole maailman hiotuin fantasiarompe, mutta toimii kaverin kanssa välipalana lajityypin ystäville.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Trendikäs yhteistyöpelien sarja jatkuu paperilla mielenkiintoisesti suojapohjaista räiskintäpeliä ja fantasiamäiskettä yhdistävällä Huntedilla. Koomisuuden rajoilla palloilevat karikatyyrit "Caddoc the Muskelikas Yksinkertainen" ja "E'lara the Kurvikas Jousiampuja" lahtaavat tietään rikkauksia kohti mystillisen hahmon ohjastamana. Hahmojen luonnetta pyritään kehittämään sekä pelimoottorilla tehdyissä välianimaatioissa että lyhyissä sananvaihdoissa itse pelin aikana. Hahmojen välinen jännite ja sanailu toimii ajoittain, vaikka välillä kaartuukin pökkelömäisyytensä takia myötähäpeän puolelle.

Peli on osittain paluu menneisyyden peleihin. Inventaariota ei ole, joten mukana voi kantaa vain paria asetta ja parannuspulloa. Heti pelin alussa vain yksi kepakko ja parannuspullo kulkevat mukana, joten paikkojen nuohoaminen on kuolemanvälttelyn edistämiseksi pakollista. Etenkin Caddocilla on syytä olla ennen jokaista isompaa taistelua terveys täynnä ja pullo takataskussa. Salapaikoista kaivettujen maagisten ihmekeppien lataus katoaa käytön myötä. Täten uuden aseen hohto katoaa nopeasti, ja uutta kihveliä saa nuohota jatkuvasti käteen. Itse toimintaosuus on toimivaa mutta hieman rajoittunutta. Perusiskujen ja torjunnan lisäksi vastustajia voi paukuttaa lyhyillä yhdistelmähyökkäyksillä. Osumilta voi myös yrittää kierähtää pakoon, mutta se vaatii nopeita reaktioita. Caddoc lahtaa örkkimäisiä wargareja pääosin lähietäisyydeltä, ja E'lara antaa tulitukea jousella. Yhdistelmässä on ajoittain hienoa yhteistoiminnan tuntua, kun ongelmiin joutuneen heinämiehen voi pelastaa muutamalla tarkalla vasamalla, tai piiritetyksi joutuneen neitosen yhdellä vihollisia kaatavalla ryntäyksellä.

Taistelun vaikeustaso heittelee huomattavasti. Normaalilla vaikeustasollakin kiperän alun jälkeen peli helpottuu, kun parannuspulloja voi kantaa useita ja magia lanaa isommatkin viholliskeskittymät. Vaikka peli on sataprosenttisesti kaverin kanssa pelattava (tekoäly hoitaa hommansa kohtuullisesti), on todellisia yhteistyötilaisuuksia kaksin taistelemisen lisäksi harmillisen vähän. Pienet pulmat ovat varsin yksioikoisia ratkaistavia, ja ne toimivat lähinnä hidasteina toimintaa rytmittämässä. Oven avaamista kaksin ei myöskään voi laskea mielekkääksi yhteispelisisällöksi. Taistelussa hyvä yhteistyöesimerkki lienee yhdistelmä, jossa Caddoc lennättää vihollisia ja E'lara rei'ittää vastustajia suoraan ilmasta.

Useiden outojen suunnitteluratkaisuiden lisäksi peli kärsii epätasaisesta ja osin epäonnistuneesta ulosannista. Vihollisten ja pelimaailman hahmojen suunnittelu on keskinkertaista ja vailla omaleimaisuutta. Etenkin jaetulla ruudulla pelattuna synkkä ja isoin kontrastein valaistu ympäristö vaikeuttaa havainnointia merkittävästi. Samoin elintärkeät parannuspulloja sisältävät ruukut katoavat herkästi varjoihin. Myös osa käyttöliittymästä on rujoa katsottavaa. Etenkin kykypuu näyttää siltä, kuin se olisi annettu harjoittelijan vastuulle.

Tämä on mainos:

Epätasaisesta toteutuksesta ja harmittavan laihaksi jäävästä yhteistyöpuolesta huolimatta Huntedilla on oma paikkansa pelihyllyssä. Se ei onnistu nostamaan itseänsä parhaiden pelien ryhmään, mutta tarjoaa tervetulleen välipalan Sitä Seuraavaa Suurta peliä odotellessa, ainakin kaverin kanssa taisteleville.

Hunted: The Demon's ForgeHunted: The Demon's ForgeHunted: The Demon's ForgeHunted: The Demon's Forge
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Ydin kunnossa, kaksinpeli netissä ja sohvalla
-
Epätasainen toteutus, yhteistyötilaisuuksien vähyys
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Hunted: The Demon's ForgeScore

Hunted: The Demon's Forge

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Inxile Entertainmentin kehittämä fantasiarompe ei nouse parhaimpien pelien joukkoon, mutta toimii kivana välipalana.

3
Esittelyssä Hunted: The Demon's Forge

Esittelyssä Hunted: The Demon's Forge

ARTIKKELI. Kirjoittaja Lasse Borg

Bethesdan salassa kehitetty projekti aikoo uudistaa luolastonkomppauksen ja tuoda sen nykypäivään. Luvassa toimintaa, upeaa grafiikkaa ja co-op fantasiaseikkailua.



Ladataan seuraavaa sisältöä