Suomi
Gamereactor
arviot
Ape Escape

Playstation Move Ape Escape

Avaruuden apinat ovat taas mäjähtäneet maankamaralle aiheuttaen kaaosta ja mekastusta. Kyseessä on uusi suunta tutulle ja pidetylle sarjalle, mutta tämä sivuraide jää toivon mukaan lyhyeksi hairahdukseksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kuten pelin nimi ovelasti vihjaa, kyseessä on Ape Escape -sarjan ensimmäinen Move-peli, joka poikkeaa aiemmista osista siinä, että nyt edetään kiinteitä raiteita pitkin, ja apinat käyvät päälle pakenemiseen sijaan. Näitä pitää sitten napata haavilla talteen, ennen kuin mokomat vievät pelaajan kaikki banaanit ja pakottavat tämän aloittamaan kentän alusta.

Ape Escape

Haavi ei kuitenkaan ole pelaajan ainoa apuväline apinakapinassa. Ilmassa näet lentelee ufoja, ja joku on vieläpä aseistanut osan kädellisistä, joten näitä pitää hieman rangaista etäältä ennen kuin haaville on käyttöä. Siksipä työkalu muuttuu napinpainalluksella vaikka ritsaksi tai raskaan sarjan viuhkaksi, jolla voi huiskia tieltä jopa kivenlohkareitakin. Erityisiä paristoja nappaamalla voi päästä käsiksi myös megavempeleisiin kuten apinaimuriin, jolla resuavat banaanifanit saa imaistua nopeasti pois maisemia pilaamasta.

Kuten sanottua, toiminta tapahtuu raiteilla, eikä pelaaja pääse kääntelemään päätään kuin erikseen merkatuissa kohdissa. Tämä tehdään tosin tarpeettoman kömpelösti neljää perusnappia käyttäen, eikä näkökenttä yleensä laajene mainittavasti. Useasti siellä ei myöskään ole mitään katseltavaa ja palkkiona uteliaisuudesta on toisesta suunnasta intiimietäisyydelle hiipinyt apina.

Tämä on mainos:
Ape Escape

Tämä on ymmärtääkseni niin sanottu bilepeli, mutta tästä ovat juhlat kaukana. Kenttiä on köpöisesti ja niistä monet huitaisee nopeasti lävitse. Nopeasti murskataan myös onnistumisentunteet, kun päällisin puolin hyvin menneestä suorituksesta saa nippanappa pronssin, koska ei hullun lailla räiskinyt esiin hyvin satunnaisissa paikoissa piileviä bonusbanaaneja tai saanut kaikkia apinoita virheettömässä sarjassa kiinni.

Muutenkin kokemus on äärimmäisen toistava niin toiminnan kuin ääniefektienkin tasolla, ja saa olla melkoinen apinafani, että alkaa vääntää kultasuorituksia näistä kloonikokemuksista. Ainoana väripilkkuna tässä apinaonnettomuudessa on pelin taustatarina, jota esitetään yllättävän hyvälaatuisissa animepätkissä homman edetessä. Englanninkielinen jälkiäänitys on toki genren mukaan tehty kohtuullisen päin honkia, mutta itse animaatio on hyvää ja hauskaa. Juoni on luonnollisesti syvästi japanilainen.

Välianimaatioilla ei silti vielä peliä tehdä, ja tämä jääkin epäonnistuneeksi teknologiakokeiluksi, jossa ei riitä monipuolisuutta pitämään kenenkään kiinnostusta yllä kovin kauaa.

Tämä on mainos:
Ape Escape
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Anime-välipätkät, Move-tuntuma
-
Toistava, lyhyt, yksinkertainen, kunnianhimoton, raastavat ääniefektit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Peli näytti ulkoa päin aika hyvältä. Kuulosti hyvältä Move peliltä, mutta ladattuani tämän huomasin, että peli oli täyttä p**kaa. Kentät... 2/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Playstation Move Ape EscapeScore

Playstation Move Ape Escape

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Avaruuden apinat hakevat uutta suuntaa tutulle ja pidetylle sarjalle, mutta tämä sivuraide jää toivon mukaan lyhyeksi.



Ladataan seuraavaa sisältöä