Suomi
Gamereactor
arviot
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Nintendo 3DS:n startti ei ole aivan ollut sellainen, jota Nintendo toivoi. Pelitarjonta ei ole varsinaisesti ollut huonoa, mutta ne huippupelit ovat silti puuttuneet. Se on näkynyt myös myyntiluvuissa, jotka ovat jääneet selkeästi tavoitteista. Uutta Zelda-peliä Nintendo ei ole saanut valmiiksi, joten sen on ollut tyytyminen toiseksi parhaimpaan vaihtoehtoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Legend of Zelda: Ocarina of Time on kiistämätön klassikko. 1998 Nintendo 64:lle julkaistu seikkailupeli on yksi kaikkien parhaista peleistä ja samalla myös yksi omista suosikkipeleistäni kautta aikojen. Ocarina of Timen uskomattomasta arvostuksesta kertoo hyvin esimerkiksi Metacriticin hämmentävä 99 pisteen keskiarvo.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D:n arviointi onkin kinkkinen juttu. Kyseessä on kuitenkin uudelleenjulkaisu ja arvosanani kuvaa enemmän sitä kuinka hyvin uudelleenjulkaisu on onnistunut. Periaatteessa arvosanani itse pelille on edelleen täysi kymppi. Ocarina of Time on upea seikkailu ja tällä hetkellä eittämättä 3DS:n paras peli. Uudelleenjulkaisuna se ei kuitenkaan ole täydellinen. Tässä arviossa lähinnä pyrinkin perustelemaan itselleni miksi se 3DS:llä mielestäni ansaitse yhtä "täydellistä" arvosanaa.

Aloitetaan pienistä asioista. Suurimmaksi osaksi The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D ohjaus on hyvää. Ongelmaksi muodostuu kuitenkin itse 3DS-laite. Pienikätiselle laite sopii varmasti paremmin käteen, mutta aikuiselle pelaaminen käy pitemmissä sessioissa uuvuttavaksi. Ohjaustatti ja sivuliipaisimet ovat suoraan sanottuna surkeita ja ote lipsuu jatkuvasti. Linkkiä saa pelissä juoksuttaa paljon ja käy rasittavaksi kun peukalo ei vain millään meinaa pysyä kiinni ohjaustatissa. Hankala ohjaus nostaa myös vaikeusastetta, sillä hektisissä taisteluissa virheitä sattuu paljon herkemmin.

Toisenkin pienen kuprun pistän laitteen piikkiin. Pelissä ei ole automaattisesta tallennusta, joten pelatessa on syytä muistaa tallentaa säännöllisesti. Kannattaa myös oikeasti muistaa varoa start-nappulan vieressä olevaa Power-painiketta. Poweria hipaistessa peli nimittäin sulkeutuu kerta heitolla ja varoittamatta. Jos tallennus oli unohtunut tehdä vähään aikaan, niin ei voi muuta kuin aloittaa viimeisimmästä tallennuspisteestä uudestaan.

Tämä on mainos:

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D on todella suoraviivainen uudelleenjulkaisu. Graafinen ulkoasu on toki käynyt läpi huomattavan parannuksen ja peli näyttää hienolta 3D:nä. Täysin uutta lisäpelattavaa on kuitenkin niukasti. Mukana on jo Gamecuben uudelleenjulkaisusta tuttu Master Quest, jossa pelaajille tarjotaan vaikeampia versioita luolastoista sekä vihollisista. Harmittavasti Master Quest ei kuitenkaan ole pelattavissa heti aloituksesta, vaan peli pitää vetää kerran läpi ennen kuin Mestarin seikkailu avautuu. Mukana on myös pomotaisteluita tarjoava Boss Rush -pelimuoto, joka avautuu puolestaan noin puolessa välissä peliä. Aikaa vastaan pomoja on kiva kokeilla pari kertaa, mutta kovin pitkäiloisesta lisästä ei ole kyse,

Audiovisuaalisesti The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D on kaksipiippuinen juttu. Peli näyttää ja kuulostaa kyllä hienolta, mutta se ei selvästikään koettele laitteen suorituskyvyn rajoja. Itse 3D-efekti on erinomainen ja se tuottaa pelille mukavaa lisäarvoa. Tosin mitään pakkoa 3D:tä ei ole käyttää. Sitä paitsi jos haluaa käyttää pelin vapaata kameraa kääntelemällä itse 3DS-laitetta, on se vähän pakko laittaa pois päältä. 3D-efekti kun vaatii niin tiukkaa katsekulmaa.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time on kestänyt aikaa todella hienosti. Tietysti pienet ärsyttävyydet, kuten uudelleen syntyvät viholliset ja Navi-keijun korvia vihlovat huudahdukset, ovat tallella. Tallella on kuitenkin myös se eeppinen tarina ja upea tutkimusmatka, jonka peli tarjoaa. Pelattavaa riittää helposti kymmeniksi tunneiksi ja mikä parasta sivutehtäviä ja tutkimusmatkailua tekee mielellään ja usein jopa täysin huomaamattaan.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D ei kuitenkaan ole mielestäni pelin paras uudelleenjulkaisu. Jotenkin peli on niin upea kokemus, ettei se välity parhaiten pieneltä kannettavalta ruudulta. Jos minun pitäisi valita, pelaisin mieluiten peliä television ruudulta. Siinä tapauksessa paras valinta olisi Wiillä pelattava Gamecuben Collector's Edition, joka pitää sisällään sekä peruspelin että Master Questin. Tämä on kuitenkin täysi makukysymys. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D on 3DS:n tämän hetken paras peli ja pakko ostos laitteen omistajalle. Ocarina of Time kuuluu jokaisen pelaajan perussivistykseen.

Tämä on mainos:
HQ
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DThe Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DThe Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DThe Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mahtava peli uusille pelaajille. 3D näyttää hienolta. Master Quest on sopivan haastava. Pelattavaa riittää tuntikausiksi.
-
Ohjausongelmat. Master Quest edellyttää peruspelin läpipeluuta. Vähän uutta pelattavaa. Eeppinen peli toimii paremmin suurelta ruudulta.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • goljat
    Tulevaisuus on käsissäsi Ocarina Of Time on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä Zelda- pelisarjan pelejä. Tämä peli on yksi harvoja... 9/10
  • Defaulted
    Ah, The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Se joka ei lapsuudessaan kyseistä peliä pelannut on menettänyt yhden tärkeän pykälän... 9/10
  • Sonic-fan2011
    Vuonna 1998 tehtiin pelihistorian toiseksi paras peli. SE on palannut 3D:NÄ. Legend Of Zelda Ocarina Of Time 3d tuo vanhaa, mitä alkuperäisessä... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DScore

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä löytyy nyt 3DS:llä. Tämä peli kuuluu jokaisen pelaajan perussivistykseen. Uudelleenjulkaisun arvio löytyy tästä.



Ladataan seuraavaa sisältöä