Suomi
Gamereactor
arviot
Aliens: Infestation

Aliens: Infestation

Aliens: Infestation tarjoaa toimivaa jännitystä pienoiskoossa. Kyseessä on DS:n ehdoilla rakennettu hyvä seikkailupeli, jossa päästään koluamaan elokuvista tuttuja paikkoja. Laadukkaan paketin suurimmaksi riippakiveksi nousee ainoastaan sen lyhyt kesto, sillä pelin pelaa läpi alle viidessä tunnissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Peli alkaa kun ryhmä merijalkaväen sotilaita saapuu tutkimaan avaruusalus Sulacolta lähetettyä hätäviestiä. Koko alus kuitenkin huutaa tyhjyyttään ja sieltä löytyy vain yksi eloonjäänyt miehistön jäsen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Sulaco olisi autio, sillä siellä majailee muitakin elämänmuotoja. Eivätkä ne todellakaan ole ystävällisiä.

Aliens: Infestation on onnistunut sekoitus seikkailua, toimintaa ja kauhua. Eniten se on kuitenkin velkaa Metroid-pelisarjalle, ja sen ensimmäisten osien vaikutus näkyykin selvästi. Peli on sivultapäin kuvattu tasohyppely, joka antaa heti alusta alkaen vapaat kädet paikkojen tutkimiselle. Etenemistä hidastavat ainoastaan tietyt esteet, joiden läpäisemisiksi vaaditaan tiettyjä esineitä. Esimerkiksi kiinnihitsatuista ovista ei pääse kulkemaan ennen kuin taskusta löytyy hitsipilli, eikä pimeisiin käytäviin ole asiaa ilman lamppua. Näiden tarvikkeiden ja niiden käyttökohteiden löytäminen vaatii pelaajalta sekä tutkimushalua että hyvää muistia. Samoissa maisemissa juoksennellaan edestakaisin, joten etenemistä helpottaa suunnattomasti, jos sattuu muistamaan esimerkiksi, mitkä ovista olivat hitsattu kiinni. Tärkeisiin paikkoihin voi muistivihjeiksi ripotella soihtuja, mutta varsinaisia muistiinpanoja pelissä ei pysty tekemään. Mikä onkaan sen mukavampaa kuin matkata syvälle avaruusalukseen ja tappaa siinä sivussa useita alieneita vain huomatakseen, että on päätynyt lopulta umpikujaan. Ja tietenkin kaikki tunnelit ovat jälleen täynnä hirviöitä, joten ammuksien loppuessa ainoa turva löytyy vikkelistä kintuista. Itse pidin paljon pelin tyylistä, sillä etenemisen epävarmuus ja tappavat vastustajat onnistuivat luomaan seikkailemisen taustalle mukavan painostavan ja klaustrofobisen tunnelman.

Solttujen ohjaaminen toimii pääosin hyvin. Lähes kaikki hoidetaan pelkästään napeilla, ja kosketusnäyttöä tarvitaan ainoastaan muutamiin sivutoimiin, kuten esimerkiksi kartan selaamiseen. Napeilla pelaaminen ei haittaa yhtään, varsinkin kun niiden taakse on saatu ahdettua runsaasti erilaisia liikkeitä. Sotilaat osaavat muun muassa tulittaa sokkona suojan takaa, ampua eri suuntiin liikkuessaan ja tarvittaessa avaruushirviöitä väistellään vikkelillä väistöliikkeillä. Liikkuminen ja ampuminen toimivat tarkasti ja ohjausjärjestelmän ongelmat tulevat esiin vasta silloin, kun mörköjä hyökkää kimppuun useammasta suunnasta. Tällöin puolustautuminen menee helposti sähläämiseksi, kun sotilas pyörii ympäriinsä ja roiskii pyssyllään mihin sattuu.

Useamman hirviön kohtaaminen on yleensä kohtalokasta, ja tällaiset taistelut tuppaavat päättymään joko soltun kuolemaan tai parhaassa tapauksessa siihen, että tämä raahataan olentojen pesään, jossa hahmon sisälle istutetaan uusi hirviönalku. Kaapatut toverit voi pelastaa, mutta heidän kohtalonsa on jo siinä vaiheessa sinetöity, sillä jossain vaiheessa toukka tulee kaivautumaan epäonnisen rinnasta ulos tappaen tämän lopullisesti. Ihmepelastumisia ei tässä pelissä tunneta, ja "lisäelämiä" saa vain löytämällä uuden sotilaan kuolleen tilalle. Yhteensä näitä löytyy koko pelistä 19 kappaletta ja mikäli kaikki kuolevat, peli täytyy aloittaa alusta. Tällainen lähestymistapa on piristävän armoton, mutta pelin vaikeustaso ei siltikään ole erityisen hankala. Itselläni kuoli pelin aikana vain viisi henkilöä, mutta osaltaan näin pieniin tappioihin saattaa vaikuttaa varovainen pelitapani.

Tämä on mainos:

Ulkonäöltään peli on todella nätti. Hahmot ja taustat eroavat toisistaan voimakkaiden värien ja ääriviivojen ansiosta. Myös animaatiot ovat todella sulavia. Alienit näyttävät uhkaavilta kipittäessään kattoja pitkin, ja rinnasta esiin purskahtava mato roiskii hurmetta näyttävästi ympäriinsä. Äänitehosteet ovat myös mukavankuuloisia ja avaruusmöröt kirkuvat sopivan hyytävästi. Musiikkia olisi sen sijaan saanut olla hieman enemmän, sillä samoja kappaleita kierrätetään liikaa.

Aliens: Infestation yllätti todella positiivisesti. Peli tuli kuin puun takaa ja herätti heti muistot Super Nintendolla aikoinaan julkaistusta loistavasta Alien 3 -pelistä. Kyllähän Infestationissa samanlaista tunnelmaa onkin ja se tarjoaa muutamaksi tunniksi loistavaa viihdettä. Valitettavasti kaikki tulee nähtyä jo ensimmäisellä pelikerralla, ja kun läpäisyyn menee noin viisi tuntia, kovin pitkäikäisestä tuotoksesta ei voida puhua. Silti jos Alien -mytologia tai seikkailupelit kiinnostavat, Infestationiin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Aliens: InfestationAliens: InfestationAliens: InfestationAliens: Infestation
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tutkimiseen painottuva pelimekaniikka, hyvä tunnelma, hahmojen kuoleminen on lopullista, hienon näköinen ja kuuloinen
-
Pelikonkareille turhan helppo, kaikki on nähty noin viidessä tunnissa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Aliens: InfestationScore

Aliens: Infestation

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Aliens: Infestation tarjoaa toimivaa jännitystä pienoiskoossa. Kyseessä on selvästi DS:n ehdoilla rakennettu seikkailupeli.



Ladataan seuraavaa sisältöä