Suomi
Gamereactor
arviot
Skydrift

Skydrift

Arcadepelejä löytyy konsoleiden latauspalveluista pilvin pimein. Pelin täytyy olla omintakeinen ja mieleenpainuva jotta se erottuu muiden joukosta. Skydrift tarjoaa koukuttavaa, adrenaliinin täytteistä kilpa-ajoa lentokoneilla niille, jotka pitävät hektisestä kisailusta yksin tai kavereiden kanssa. Pelin kampanja käy pitemmän päälle tylsäksi, mutta moninpeli jaksaa viihdyttää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Skydriftin yksinpelissä on kolme erilaista pelimuotoa. Power Race tuo mieleen Blurin ja Mario Kartin. Kisan aikana pystyy pitkin rataa keräämään erilaisia power up -laattoja. Nämä voivat olla raketteja, konekivääreitä, miinoja tai sähköpulsseja, joilla tehdään vastustajien kisa mahdollisimman hankalaksi. Löytyy joukosta myös väliaikaisia suojia omalle koneelle. Survivor on eräänlainen selviytymiskisa, jossa tietyin aikavälein aina viimeisellä sijalla oleva tippuu kisasta pois. Speed Race -muodossa on kyse nopeudesta. Radalla olevien rinkuloiden läpi paahdetaan niin lujaa kuin mahdollista. Yksin tietokonetta vastaan pelatessa saa kyllä ajan kulumaan, mutta pitemmän päälle homma saattaa käydä pitkästyttäväksi. Tekoäly on täysin sidonnainen vaikeustasoihin. Ensikertalaisen kannattaa suosiolla aloittaa helpoimmalla vaikeusasteella, nimittäin vaikeimmalla tasolla on hankaluuksia edes pysyä kaikkien perässä.

Kahdeksan pelaajan moninpeli on Skydriftin kantava voima. Yksinpelin kolme kisatyyppiä on valittavana myös moninpelissä, joskin niihin ei pelaajia paljon löydä. Jos haluaa kuluttaa hieman ylimääräistä, voi ostaa "Gladiator pack"- lisäosan moninpeliin. Lisäys tuo mukanaan team deathmatchin sekä deathmatchin, joissa vain taistellaan yhdellä isolla alueella joko yksin tai joukkueessa. Tulee väkisinkin hieno fiilis kun onnistuu räiskimään viholliset pois taivaalta pitkän koiratappelun jälkeen.

SkydriftSkydrift

Pelattavuus on tarkoituksella tehty melko helpoksi, jotta kaikki voivat pelistä nauttia. Lentokoneet tottelevat ohjausta tarkasti, joskin molemmilla tateilla liikkuminen saattaa olla aluksi hankalaa. Pienen totuttelun jälkeen jokainen paahtaa läpi pienistä raoista ja väistelee kallionseinämiä kuin paraskin ässä. Kenttäsuunnittelu ansaitsee kiitosta. Kisoja käydään Grand Canyonissa, pitkin Alaskan jäätiköitä sekä Hawain viidakoissa. Lentokoneita on kahdeksan erilaista ja jokainen käyttäytyy eri tavalla. Siinä missä yksi on hidas ja kestää enemmän osumia, toinen on nopeampi ja tuhoutuu helpommin. Skydrift on graafisesti hieno. Ympäristöt ovat henkeäsalpaavan upeita, eikä ruudunpäivitys takkua ollenkaan. Koneet pitävät uskottavaa pärinää ja taustalla soiva rock asettavat tunnelman korkealle.

Tämä on mainos:

Skydrift on virkistävä tuulahdus tunkkaisten valtavirtapelien maailmassa. Pelin mekaniikan sisäistää nopeasti, ja sen yksinkertainen pelattavuus sekä loistavasti toteutettu moninpeli pitävät otteessaan. Ilmojen herruudesta taistellessa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Skydriftiä voi suositella kaikille kilpailupelien ystäville.

SkydriftSkydrift
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Koukuttava perusidea, simppelit kontrollit, grafiikka.
-
Moninpelin maksullinen lisäosa, yksinpeli toistaa itseään.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
SkydriftScore

Skydrift

ARVIO. Kirjoittaja Joni Eriksson

Hektisiä lentotaisteluita ja vauhdikkaita kisoja tarjoava Skydrift on superpositiivinen yllätys latauspelimarkkinoille.



Ladataan seuraavaa sisältöä