Suomi
Gamereactor
arviot
Dead Rising 2: Off the Record

Dead Rising 2: Off the Record

Alkuperäinen zombien surma Frank West palaa kuvioihin Dead Rising 2:n uudelleenjulkaisussa. Mika otti selvää, riittävätkö uudistukset.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olemme tottuneita siihen, että vanhoista elokuvista tehdään uusversioita, eikä tämä ole pelienkään alalla uusi ilmiö. Capcom onnistui silti nostattamaan kulmakarvan jos toisenkin julkaisemalla Dead Rising 2: Off the Recordin vain vuoden Dead Rising 2:n jälkeen.

Kyseessä on vaihtoehtoinen historialinja, jossa Dead Rising 2:n tähtenä nähdään Chuck Greenen sijasta ensimmäisen Dead Risingin päähenkilö Frank West. Motocross-miehen vaihtaminen lehtimieheen vaikuttaa luonnollisesti myös pelin juoneen, tehden siitä kenties samalla hieman mielenkiintoisemman.

Vaikka Frankin tähti onkin laskussa, tuntuu hän journalistina enemmän oman elämänsä herralta ja kyvykkäämmältä ratkaisemaan Fortune Cityn mysteerit. Lisäksi hänellä on mukanaan aina luotettava kameransa, jolla saa ikuistettua kauneimmat hetket talteen ja kerättyä lisää kokemuspisteitä.

Hieman erilaisen juonen lisäksi Off the Record sisältää uuden huvipuistoalueen, The Uranus Zonen. Kyseinen alapäähuumorin mekka lainaa teemansa vanhoista scifi-kalkkunoista, ja sen minipelit sekä massiiviset laitteet tuovat mainiota vaihtelua totuttuihin maisemiin.

Tämä on mainos:

Onko tämä kuitenkaan tarpeeksi? Minä sanon ei. Vaikka pelimoottoria onkin selvästi hiottu ja latausaikoja karsittu, ei tämä vielä perustele minulle kokonaan uutta julkaisua. Off the Recordiin liitetty hiekkalaatikkovaihtoehto sen sijaan voittaa minut puolelleen.

Suurin valituksenaiheeni Dead Rising -sarjassa on aina ollut tämänlaisen vapaan vaeltelumahdollisuuden puute. Kyllä, ensimmäisessä osassa oli toki Infinity-pelimuoto, mutta siinäkin ainaisena vihollisena toimivat pelisarjaa riivanneet aikarajat, sillä kertaa nälkämittarin muodossa. En halua kokea zombimaailmanloppuani sekuntikellon hönkiessä koko ajan niskaan, kiitosta vaan.

Siksipä Dead Rising 2: Off the Recordin pelikampanja on minulle lähes jälkiajatus, ja todellinen riemu repeää vasta hiekkalaatikon puolella. Se sisältää kampanjasta tutut pomoviholliset, mutta nyt näitä varten voi ensin varustautua kaikessa rauhassa, mikä onkin tarpeen, sillä ne ovat aivan yhtä epäreiluja kuin aina ennenkin.

Olisin toki halunnut hiekkalaatikkoni jo pelin alkuperäisen julkaisun mukana, mutta teknisiin uudistuksiin yhdistettynä se riittää juuri ja juuri perustelemaan Off the Recordin minulle. Kaikki eivät välttämättä näe asiaa samalla tavalla, ja se on täysin ymmärrettävää. Silti, niille jotka eivät vielä ole ehtineet pelata Dead Rising 2:ta, on tämä ehdottomasti se parempi painos ostettavaksi. Vanhan version voi suosiolla unohtaa kaupan hyllylle.

Tämä on mainos:
Dead Rising 2: Off the RecordDead Rising 2: Off the RecordDead Rising 2: Off the RecordDead Rising 2: Off the Record
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hiekkalaatikko, uusi alue, uusia aseita
-
Edelleen sapettavat pomot, stereotyyppihuumori
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Frank West Dead Rising 2:een

Frank West Dead Rising 2:een

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Capcom on kuunnellut fanejaan ja tekee Dead Rising 2:n uusiksi - tällä kertaa ensimmäisen osan sankarin tähdittämänä.



Ladataan seuraavaa sisältöä