Suomi
Gamereactor
arviot
Professor Layton and the Spectre's Call

Professor Layton and the Spectre's Call

Herrasmiestutkija, isälleen mököttävä pikkupoika ja ylipirteä sihteeri. Siinäpä aineksia uuteen Professor Layton -peliin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Alun perin trilogiaksi visioitu Professor Layton -pelisarja on saanut jatkoa uuden tarinan muodossa. Jo vuonna 2009 Japanissa julkaistu Professor Layton and the Spectre's Call ajoittuu pelisarjan ensimmäistä peliä Professor Layton and the Curious Villagea edeltävään aikaan, jolloin herrasmiestutkija Layton ei ole vielä tavannut apuripoikaansa Luke Tritonia. Euroopan markkinoille peli rantautuu riisuttuna. Minipelinä mukana tuleva roolipeli Professor Layton's London Life ei ole osa Euroopan julkaisua, vaikkakin muita pikkupelejä avautuu pelin tarinan etenemisen myötä.

Professor Layton -pelisarja on yhdistelmä seikkailupeliä ja pulmapelaamista. Pelaaja liikkuu kartalla paikasta toiseen keskustellen erilaisten henkilöiden kanssa. Pelin tarina etenee ratkomalla erillisiä pikkupulmia, jotka muistuttavat usein koulumatematiikan sanallisia tehtäviä. Professori Layton ystävineen törmää erilaisiin hahmoihin pelin päämysteeriä ratkoessaan. Tientukkeena voi seisoa vaikkapa kylän poliisi, joka ei suostu siirtymään ennen kuin seurue on ratkaissut jonkin jännän tehtävän.

Professor Layton and the Spectre's CallProfessor Layton and the Spectre's Call

Sarja jatkaa periaatteessa omilla vahvuuksillaan: peli sisältää lähes Ghiblimäistä animaatiojälkeä ja hyvää ääninäyttelyä. Pelimuotona tarinallisen seikkailun ja kouluajoista muistuttavien sanallisloogisten pulmien yhdistäminen tuo mukavaa vaihtelua käsikonsoleiden pelitarjontaan.

Samalla Professor Layton and the Spectre's Callia vaivaa myös samat ongelmat kuin edeltäjiänsä: kartalla navigointi on joskus hieman hämmentävää, osa dialogeista on joutavaa löpinää, ajoittain pulmat tuntuvat päälle liimatuilta ja jatkuva ruudun töpöttely vihjekolikoiden toivossa saa pelin tuntumaan pinnalliselta. Osa pulmatehtävien kuvituksesta on myös liian yksityiskohtaista DS:n näytölle tehden muutoin nätistä grafiikasta puuromaista.

Tämä on mainos:

Tarinakaan ei ole läheskään niin kiehtova kuin edeltäjänsä. Kuvitteellista englantilaista pikkukylää vaivaava tuhomielinen mysteerihahmo on löysä tarinallinen elementti ja isälleen murjottava pikkupoika sekä ylipirteä sihteerikkö lienee enemmän Japanilaisen peliyleisön makuun. Silti, Layton and the Spectre's Call ei voi olla pettymys pelisarjan ystäville. Laadukas toteutus ja kompa-ansoja sisältävät pulmat vakuuttavat pelaajansa kerta toisensa jälkeen.

Professor Layton and the Spectre's CallProfessor Layton and the Spectre's CallProfessor Layton and the Spectre's Call
Professor Layton and the Spectre's CallProfessor Layton and the Spectre's Call
HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
laadukas toteutus
-
väsynyt ja löysä tarina
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä