Suomi
Gamereactor
arviot
Modern Combat 3: Fallen Nation

Modern Combat 3: Fallen Nation

Epäilyttävästi Modern Warfarelta kuulostava Modern Combat on edennyt kolmanteen osaansa. Tanskan Gamereactorin Lee West testasi, miten mobiiliräiskintä toimii.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun Brothers in Arms julkaistiin iPhonelle muutamia vuosia sitten, se yllätti monet laadullaan. Vaikka grafiikat eivät varsinaisesti lyöneet ketään ällikälle, oli vaikea olla innostumatta räiskinnän sujuvuudesta puhelimellaan. Tämän jälkeen Gameloft on jatkanut pelimoottorinsa hiomista ja ottanut johtopaikan epägenressä "pelit jotka näyttävät todella paljon toisilta peleiltä". Modern Combatista on tullut kehittäjän lippulaiva, ja Modern Combat 2:lla Gameloft venytti rajoja, joihin puhelimilla ja tableteilla oltiin totuttu. Se oli kova paketti vahvalla moninpelillä, joskin heikolla ja ohuella tarinalla.

Modern Combat 3: Fallen Nation

Modern Combat 3: The Fallen Nationilla julkaisija asettaa taas itsensä suurempien konsolijulkaisuiden rinnalle FPS-genressä. Inspiraatio on selkeästi lainattu Battlefieldeistä ja Modern Warfaresta. Jälkimmäisestä on otettu jopa niinkin paljon vaikutteita, että sekaannuksia voi sattua.

Battlefield 3:sta muistuttavan logon jälkeen pelaaja heitetään tarinaan maasta A, joka on ryhtynyt kimppaan maiden B ja C kanssa ja muodostanut valtavan uhan maalle X. Terroriryhmän nimeksi on nyt annettu KPR, ja se muodostuu Venäjästä, Koreasta ja Pakistanista. Vaikkei näiden pelien juonilla mitään kirjallisuuden Nobelia haetakaan, on Gameloft Montreal selvästi koittanut vääntää jotain laadukasta.

Tämä on mainos:
Modern Combat 3: Fallen NationModern Combat 3: Fallen Nation

Melkein kaikkiin aiempien pelien kritiikkeihin on vastattu. Äänet ovat synkassa hahmojen liikkeiden kanssa, pelissä piisaa välianimaatioita, ja sekaan on heitetty muutama quicktime event, sopiviin paikkoihin. Verenkin saa halutessaan päälle tai pois. Ääniefektit ovat iskeviä, joskin musiikki koostuu tylsistä, paatosta uhkuvista orkesteripätkistä. On silti vaikuttavaa, kuinka lähelle Modern Combat 3 pääsee lähimpiä kilpailijoitaan.

Gameloft on myös liittänyt mukaan runsaasti säätövaraa ohjaukseen. Nappien paikkaa sekä kokoa voi vaihdella vapaasti, kuin myös vertikaalisten ja horisontaalisten liikkeiden herkkyyttä. Annetun valinnanvapauden määrästä voi vain kiittää.

Modern Combat 3: Fallen NationModern Combat 3: Fallen NationModern Combat 3: Fallen Nation
Tämä on mainos:

Tarjolla on 13 tehtävää neljällä eri vaikeustasolla, ja ne lähettävät pelaajan ympäri maailmaa noin viisi tuntia kestävän tarinan ajaksi. Modern Combat 3 vie Pakistanin karuilta vuorilta Siperian autiuteen ja sieltä taas kaupungin ahtaille kaduille, asevalikoiman pysyessä vaihtelevana koko matkan ajan.

Vaihtelua piisaa muutenkin, ja pelissä päästään Modern Warfaren tyyliin muun muassa AC-130:n konekiväärimiehen paikalle varmistamaan maan pinnalla olevien kavereiden turvallisuutta. Meininki on laadukasta, eikä pelkästään iPhone/iPad-tasolla. Tekstuurien tarkkuus ja panostus yksityiskohtiin nostavat pelin lähemmäs konsolikokemusta.

Kampanjaa voisi halutessaan kritisoida siitä, ettei siinä ole mitään erityisen mieleenpainuvia kohtauksia tai paikkoja, ja välillä tekoälyhahmot jumittavat sen vuoksi, ettei pelaaja ole seurannut skriptattuja reittejä.

Modern Combat 3: Fallen NationModern Combat 3: Fallen Nation

IPad 2 -versio esittelee komeasti hienompia yksityiskohtia. Kipinät roiskuvat katkenneista johdoista ja neonvalot hohkaavat värjäten ympäristöään. Ruudunpäivitys säilyy koko ajan tasaisena sumun, savun, heijastusten, varjojen ja pöllyävän lumen varmistaessa, että tunnelma pysyy tiiviinä. En muista, milloin mobiilipelin ympäristöissä olisi nähty tällaista monipuolisuutta, ja se on melkoinen saavutus ottaen huomioon, mitä Gameloft on jo aiemmin saanut aikaan.

Pelin todellinen ydin on silti moninpelissä, jossa Gameloft asettaa uuden riman alustallaan. Moninpeli tarjoaa erityiskykyjä, useita pelimuotoja sekä hyvän valikoima erilaisia asetuksia säädeltäväksi. Pelaamaan pääsee niin paikallista moninpeliä kuin nettipeliäkin, ja jälkimmäinen sallii myös paikkojen rajaamisen itselleen ja ystävilleen.

Modern Combat 3: Fallen Nation

Rahaa ja kokemusta ansaitaan taistelun kautta. Jälkimmäisellä hankitaan perinteiset erityiskyvyt, kun taas ensimmäinen on jaettu kahteen lajiin, siniseen ja keltaiseen. Sinisellä käteisellä voi hankkia hieman epäreilujakin parannuksia hahmolleen, mutta niitä voi hyödyntää vain yksinpelissä tai paikallisessa moninpelissä.

Keltaisella käteisellä taas hankitaan muun muassa parempia aseita, nopeampia latausaikoja, profiilikuvia ja lopetussutkauksia - "onkos laitteestasi patterit loppumassa", oli yksi huvittavimmista. Kaikki tämä on ansaittavissa pelin sisällä. Pelaajalle annetaan myös vaihtoehto ostaa parannuksia oikealla käteisellä, mutta nämä on rajattu asioihin, joilla ei voi oikeasti saada epäreilua etulyöntiasemaa.

Mukana on myös saavutuksia ja lisähaasteita, joten tekeminen ei lopu ihan äkkiä kesken.

Moninpeli tarjoaa täyden tusinan pelaajia per matsi sekä kuusi karttaa seitsemällä eri pelimuodolla, jossa on jo melkoisesti vastinetta rahalle. Counter-Striken, Battlefieldin ja Modern Warfaren fanit löytävät takuulla valikoimasta mieleisensä pelimuodot.

Modern Combat 3: Fallen NationModern Combat 3: Fallen Nation

Battle tarjoaa klassisen kaikki kaikkia vastaan -tilanteen, ja Team Battle, Capture the Flag ja Zone Control ovat kaikille umpituttuja nimikkeitä. Destructionissa yksi joukkue suojaa hakkerointivälineitä samalla, kun toinen koittaa tuhota ne. Bomb Squadissa puolestaan yksi joukkue koittaa asettaa pommeja, ja toinen pyrkii purkamaan niitä.

Valinnanvaraa on siis mukavasti. Suurin ylläri tällä kertaa tulee kuitenkin karttojen laadun ja koon muodossa. Siinä missä Modern Combat 2:sta löytyy aika ahtaitakin maisemia, ovat alueet tällä kertaa suorastaan massiivisia, mutta silti hyvin suunniteltuja. Niiden joukosta löytyy niin vuoristoja, kompakteja asuinalueita, varastoja, ohjussiiloja kuin myös lumen peittämiä tukikohtiakin.

Vaikka olisikin ohittanut Gameloftin pelit aiemmin, Modern Combat 3 koukuttaa kertalaakista. Tämä on yksinkertaisesti kehittäjän paras peli pitkään, pitkään aikaan sekä tähän asti iskevin räiskintäpeli Applen mobiililaitteilla.

Modern Combat 3: Fallen Nation

Versio 1.0 testattiin iPad 2:lla ja iPhone 4S:llä. Tiedostokoko 1,05 GB. Julkaistu Androidille vielä vuonna 2011.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mahtava moninpeli, näyttää upealta iPad 2:lla ja 4S:llä, hyvät musiikit, paljon vaihtelua
-
Yksinpeli ei yllätyksillä juhli
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Modern Combat 3: Fallen NationScore

Modern Combat 3: Fallen Nation

ARVIO. Kirjoittaja Lee West

Jos olet aiemmin ohittanut Gameloftin pelit, on nyt aika kääntää kelkkansa iOSin parasta räiskintäpeliä varten.



Ladataan seuraavaa sisältöä