Suomi
Gamereactor
arviot
Ultimate Marvel vs Capcom 3

Ultimate Marvel vs Capcom 3

Marvel vs Capcom on ollut monessa mielessä taistelupelien outo lintu, jopa öykkäri. Täydellisen tasapainon sijaan se brassailee hulvattoman räiskyvällä toiminnallaan, joka sopii hyvin myös PS Vitalle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Marvel vs Capcom -sarjan taistelupelit eivät koskaan ole olleet niitä vakavimmin otettavia mätkintöjä. Ne tarjoavat naurettavan isoja räjähdyksiä ja yli-inhimillisiä hyppyjä, lisää räjähdyksiä ja villiä värien tykitystä, hyperkomboja ja kaoosta. Taistelu on tasapainossa kuin nuoralla tanssiva elefantti. Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worldsin jälkeen kehittäjät puristivat pelistä aavistuksen hillitymmän version Ultimate Marvel vs Capcom 3:n, josta on nyt julkaistu myös käsikonsolisovitus PS Vitalle.

Vaikka pöhköruuvia onkin vähän kiristetty, ei kovin hillitystä kokonaisuudesta silti voi puhua. Vai miltä kuulostaa Ghost 'n Goblinsin Arthurin, Dead Risingin Frank Westin ja Resident Evilin Weskerin muodostama tiimi, joka yrittää piestä (tai ampua) Hulkin, Hämähäkkimiehen ja Kapteeni Amerikan? Pelin tasapainoisuus onkin enemmän satunnainen onnenkantamoinen kuin mikroskooppisesti täydellisyyteen viilattu ominaisuus.

Hahmovalikoima kattaa lähes 50 pukaria, ja jos on jo investoinut PS3:n latauspaketteihin, ne voi siirtää käsikonsoliversioon. Monien puvut kertovat paljon hahmojen historiasta: Hämähäkkimiehestä on esimerkiksi klassinen ja musta versio, sekä kourallinen uudempia versioita. Hulkista puolestaan löytyy pari vihreää mallia sekä Grey Hulk ja Red Hulk. Sama valinnanvara koskee käytännössä kaikkia muitakin hahmoja.

Persoonallisuutta lisäävänä yksityiskohtana toimii myös egoilijoiden välille kirjoitettu mainio sanaharkka, kun esimerkiksi Hulk pilkkaa Final Fightin Haggaria viiksimieheksi. Joka hahmolla on myös oma teemamusiikkinsa, mikä viimeistään osoittaa, miten paljon Capcom on panostanut sisältöön. Kaikkien näiden yksityiskohtien toteuttaminen tuskin on ollut ihan vaivatonta, mutta se on kannattanut. Kun Arthur liikkuu, se tekee sen Ghost 'n Goblins -peleille uskolliseen tyyliin, samalla kun klassisen Graveyard-teeman sähkökitarasovitus ulvoo taustalla.

Tämä on mainos:
Ultimate Marvel vs Capcom 3

Myös muita mielenkiintoisia yksityiskohtia löytyy Capcomin pelejä tunteville. Phoenix Wrightin ikoninen Objection-huudahdus iskee vastustajat tainnoksiin, ja hahmo tapaa muutenkin kiusata vastustajiaan sarjasta tutuilla esineillä. Jopa perinteiset street fighterit pysyvät juurilleen uskollisina ja ketjuttavat mitä monimutkaisempia iskuja ja blokkauksia ilmassa.

Silti koko kokemus on virtaviivaisempi kuin vanhemmat versiot. Tiettyjen hahmojen kykyjä on typistetty, jotta nämä eivät voisi tehdä aivan niin ylilyöviä temppuja. Supermuoto X-Factoria on esimerkiksi joidenkin hahmojen kohdalla "nerffattu". Tasapainotus olisi tässä kohdin ehkä liian voimakas sana, mutta ominaisuus tuntuu nyt vähemmän sattumanvaraiselta elementiltä otteluiden lopputuloksessa.

Omalla tavallaan ihastuttavakin kaoottisuus on saatu istumaan Vitalle suoraselkäisesti, eikä grafiikan tasoa tai ruudunpäivitystä ole huolinut uhrata kotikonsoleihin verrattuna. Peli on yksinkertaisesti vaikuttavan näköinen ja pyörii yllättävän sulavasti. Vitan näyttö sopii myös hienosti värikkäiden hahmojen esittämiseen.

Tämä on mainos:

Selkein ero koti- ja käsikonsoliversion välillä tulee ohjauksessa, sillä Vitan pienemmät napit vaativat hieman totuttelua. Tähän voi kuitenkin harjoituksen kautta sopeutua, ja silloin Ultimate Marvel vs Capcom 3 toimii hyvin ja kombojen paukuttaminen käy helposti. Kosketusnäyttöä voi käyttää kehissä olevan hahmon vaihtamiseen tai hahmon heittämiseksi yhteiskomboon, mutta ristiohjain ja analogisauvat sopivat peliin sen verran mainiosti, että kiinnyin niihin.

Ultimate Marvel vs Capcom 3

Nettipeli käy vaivattomasti, ja enimmillään kahdeksan pelaajaa voi kirjautua samaan aulaan. Pelaajat voivat muodostaa tiimejä tai valita suoraan vastustajansa. Myös mahdollisuus vastustajien rajaamiseen omalle maantieteelliselle alueelle löytyy, ja otteluita voi hakea jopa sen mukaan, onko kosketusohjauksen käyttö sallittua vai ei.

Aina tietysti voidaan kiistellä siitä, olisiko tällainen peli parhaimmillaan moninpelivastustajien istuessa samalla sohvalla, mutta nautin pelaamisesta yksinkin. Yksinpelistä puheen ollen, peliaikaa kertyy silläkin saralla ihan mukavasti, jos haluaa avata kaikki asusteet, sarjakuvat ja konseptitaiteet.

PS Vitan julkaisussa Ultimate Marvel vs Capcom 3 on erittäin vahva tekijä, ja jos peli asettaa riman myöhemmille haastajilleen, voi laitteesta kehkeytyä vielä antoisa vimpain taskumätkinnän ystäville.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kattava hahmovalikoima, ihastuttavan kaoottinen, upea katsella
-
Ei edelleenkään tasapainoisin taistelupeli
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ultimate Marvel vs Capcom 3Score

Ultimate Marvel vs Capcom 3

ARVIO. Kirjoittaja Lee West

Täydellisen tasapainon sijaan Marvel vs Capcom 3 brassailee hulvattoman räiskyvällä toiminnallaan, joka sopii hyvin myös Vitalle.



Ladataan seuraavaa sisältöä