LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Armored Core V

      Armored Core V

      Internetin lähes universaali saatavuus on tuonut mukanaan yhden nimenomaisen lieveilmiön joka järsii minua kuin rotta: verkkomoninpelit jotka teeskentelevät toimivansa myös yksinpeleinä. Armored Core V on tästä valitettavan täydellinen esimerkki.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Armored Core V saapuu meille From Softwarelta, painajaisteni herralta joka tunnetaan kovalinjaisesta suhtautumisestaan pelikokemukseen. Jos se ei ole vaikeaa, se ei ole hauskaa. Siksi olinkin yllättynyt, kun mechan puikkoihin pääsi sangen vaivattomasti, eikä nekkuun tullut kuin vasta kuudennessa tehtävässä.

      Armored Core V

      Tämä iloinen rallattelu taistelukenttien lävitse alkoi kuitenkin pian paljastaa täysin päinvastaisen ongelman. Suurin osa rutiinitehtävistä on todellakin rutiinia. Lyhyitä, monotonisia ja persoonattomia pyrähdyksiä melko pienien karttojen lävitse joissa voittaminen ei koskaan ole ongelma. Ainoa muuttuja on se kuinka romuna oma mecha palaa kotiin, joka vaikuttaa tehtävästä saataviin rahallisiin palkintoihin.

      Pelistä löytyvä kourallinen juonitehtäviksi kutsuttuja taisteluita tarjoaa varsinaisen vastuksen, ja näissä seinä voikin nousta vastaan yllättävän jyrkkänä, pakottaen pelaajan hinkkaamaan yksinkertaisempia koitoksia yhä uudestaan ja uudestaan parempien osien ja aseiden toivossa. Tässä kohtaa homma alkaakin muistuttaa enemmän From Softwaren tunnetumpaa linjaa.

      Tämä on mainos:
      Armored Core V

      Armored Core V:n ydin on mechojen tuunaamisessa. Erilaisia kokoonpanoja on tarjolla kiitettävä määrä, ja näissä voi säätää jotakuinkin jokaista kuviteltavissa olevaa osaa. Valitettavasti tarjolla olevat osat on avattu yllättävänkin pian, jolloin tällä saralla ei jää enää mitään tavoiteltavaa.

      Kuten jo alussa totesin, Armored Core V on verkkomoninpeli. Sen todella mitäänsanomattoman yksinpeliosuuden tarkoitus on toimia lähinnä testilaboratoriona pelaajan erilaisille mechavirityksille, joilla voi sitten mennä pätemään linjoille. Peliin on viritetty hyvä tiimipohjainen järjestelmä, ja omalle joukkueelle kerätään jatkuvasti pisteitä, myös yksinpelissä. Joukkueet sitten taistelevat suurella kartalla alueista, valloittaen niitä toisiltaan.

      Armored Core V
      Tämä on mainos:

      Tässä Armored Core V voikin toimia mainiosti. Hyvä, keskenään kommunikoiva kaveriporukka voi virittää itselleen toisiaan tukevan setin mechoja kuin paremmassakin anime-sarjassa, ja muodostaa näillä ainakin henkisesti Voltronin jolla leikata vihollisten viritelmien lävitse.

      Ilman tätä aspektia Armored Core V on kuitenkin täysin rampa. Sen "juoneen" on käytetty juurikin sen verran aikaa, että joku From Softwarella on selannut englannin sanakirjasta muutaman satunnaisen subjektin ja lyönyt ne osapuolten nimiksi. Hahmoista ei voida edes puhua. Peli tiivistyykin täydellisesti kieltämättä upeaan alkuanimaatioonsa, jossa nähdään kovan luokan sotapornoa täysin ilman mitään inhimillistä vivahdetta. Tämä peli on mekaaninen.

      Armored Core V

      Minä en ole puhtaita verkkomoninpelejä vastaan. Ohitin Team Fortress 2:ssa diaboolisen 666:n tunnin rajan viime kuussa, ja myös Left 4 Dead -sarja on suuria suosikkejani. Nämä pelit eivät ole edes kuulleet yksinpelistä millään mainittavalla tasolla, ja ne ovat upean tyydyttäviä. Myös Armored Core V voisi puolestani astua tähän kastiin, kunhan sen pakettiin laitetaan iso tarra jossa varoitetaan ettei siinä ole yksinpeliä kuin nimeksi.

      Jos pidät tuunaamisesta, mechoista ja verkkomoninpelaamisesta voi tässä olla sinulle vuoden peli. Sen käyttöliittymä on enimmäkseen pätevä, mechan ohjaamisesta pääsee nopeasti jyvälle, ja laajemmat kentät tarjoavat kiitettävän paljon tilaisuuksia taktikointiin vaihtelevine kaupunkimaastoineen, jotka todella tuovat erityyppisten mechojen heikkoudet ja vahvuudet etualalle.

      Armored Core V

      Armored Core V:n äänipuoli täyttää perusnormit, joskin grafiikkaosastolla joudun napisemaan siitä kuinka mechan heijastusnäytöllä pyörivä data pakkaa peittämään varsinaisen maaston tyystin alleen. En myöskään väitä peliä erityisen kauniiksi, mutta grafiikka on kohtuullisen toimivaa. Tiuhemmissa kohtauksissa PS3:n ruudunpäivitys ei kuitenkaan pysynyt täysin mukana menossa.

      Huolimatta Armored Core V:n tietyistä ansioista, pidän huitaisemalla tehtyä yksinpeliosuutta edelleen majesteettirikoksena joka heijastuu suoraan lopulliseen pisteytykseeni.

      HQ
      06 Gamereactor Suomi
      6 / 10
      +
      Todella tuunattavat mechat, taktisesti mielenkiintoiset kaupungit, tiimipohjainen moninpeli
      -
      Ei tarinaa, ei hahmoja, paperinohut yksinpelikampanja, onttoa toimintaa
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      2
      Armored Core VScore

      Armored Core V

      ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

      Armored Core V on verkkoon tarkoitettu joukkuepeli jonka yksinpeliosuus jää ikävä kyllä vitsiksi, ja huonoksi sellaiseksi.

      0
      From Software ei luovu Armored Coresta

      From Software ei luovu Armored Coresta

      UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

      Kehittäjä From Software on twitteröinyt halustaan jatkaa Armored Core -sarjaa. Asiasta raportoi Dual Shockers. Uutta Armored Corea täytyy kuitenkin odottaa "vielä...



      Ladataan seuraavaa sisältöä