Suomi
Gamereactor
arviot
Tiger Woods PGA Tour 13

Tiger Woods PGA Tour 13

Viime vuosina Tiger Woods -golfailupäivitysten teemana on ollut eri toimintojen selkiyttäminen. Tämän seurauksena valikoiden käyttäminen on jatkuvasti helpottunut, mutta sarjalle ominainen monipuolisuus on säilynyt. Tiger Woods PGA TOUR 13 antaa entistä enemmän palautetta pelaajan tekemisistä, mikä auttaa oppimaan paremmaksi. Roolipelielementtejä on entisestään lisätty, ja nyt kokemuspisteillä on aiempaa enemmän käyttöä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

EA:n golf-sarja hallitsee edelleen suvereenisti lajityyppiään, koska kilpailevat pelit tavoittelevat vain kevyttä hauskanpitoa. Tiger Woods PGA Tour sen sijaan pyrkii vuosi vuodelta simuloimaan paremmin sitä aitoa golfia. Viimeisin vuosipäivitys uudistaa peliä antamalla pelaajalle entistä paremmin palautetta tekemisistään. Nyt saa valita tarkasti oikeastaan kaiken lyöntiasennosta alkaen: jopa yksittäinen lyönti on jaettu kahtia, jolloin back- ja downsvingi arvioidaan erikseen. Myös puttauspeliä on uudistettu, ja lyönnin voimakkuuden hallinta on entistä tärkeämpää. Veteraaneja tällaiset uudistukset lämmittävät, koska oman pelin parantaminen on runsaan palautteen ansiosta selvästi helpompaa. Sarjaan vasta tutustuvilta sen sijaan vaaditaan runsaasti kärsivällisyyttä, sillä onnistumisen elämyksiä saattaa tulla vasta useamman tunnin harjoittelun jälkeen. Tällainen vaiva kannattaa kuitenkin nähdä, sillä Tiger Woods PGA Tour 13 on syvällisin ja monipuolisin golf-simulaatio koskaan.

Kerättävillä kokemuspisteillä on aiempaa enemmän käyttöä, ja roolipelielementtejä on muutenkin lisätty. Veteraaneja motivoidaan antamalla mahdollisuus tuoda edellisen vuosipäivityksen pisteet uuteen versioon. Perinteisesti oman golfarin taidot paranevat käyttämällä ansaittuja pisteitä eri osa-alueisiin, kuten lyönnin voimakkuuteen, tarkkuuteen tai viheriön lukutaitoon. Pojoilla voi nyt ostaa myös erilaisia pinssejä, joilla saa pientä lisäapua pelitaitoihinsa. Näitä parannuspinssejä voi ajatella Call of Dutyn perk-kykyinä. Uudelleenpeluuarvoa eniten kohottava uudistus on mahdollisuus käyttää kerättyjä pisteitä oikeuteen kokeilla ladattavia lisäkenttiä (ilmaiseksi). Pelin mukana tulee 17 kunnian areenaa, ja lisäksi valikossa näkyy 19 ladattavaa lisäkenttää. Näihin pääsee käsiksi myös perinteisesti taalaa tiskiin latomalla, mutta huomattavasti mielenkiintoisempaa on avata kenttiä kerätyillä kokemuspisteillä. Kirsikkana kakussa ovat pelin sisäiset haasteet, jotka vastaavat Battlefieldin ja Gears of Warin ribbon-palkintoja.

Tiger Woods PGA Tour 13

Tiger Woods PGA Tour 13:n vastine klaanituelle on nimeltään Country Club. Erillisessä valikossa on mahdollisuus luoda oma seura tai liittyä valmiiseen. Menestyvä ja aktiivinen klubi jakaa pelaajilleen entistä enemmän kokemuspisteitä, jolla tietenkin halutaan rohkaista pelaamaan lisää. Aika näyttää, miten ajatus klaanituesta istuu virtuaaligolfailuun. Verkkopelin toinen iso lisä on EA Sports Season Ticket, mikä vastaa Activisionin Call of Duty Eliteä. Vuoden kuukausittaisella maksulla pääsee jo ennakkoon käsiksi uusiin lisämateriaaleihin sekä saa automaattisesti 20% alennuksen latauksistaan.

Tämä on mainos:

Perinteisen uratilan lisäksi mielenkiintoinen uutuus on Tiger Legacy Challenge. Miehen ura on jaettu aikakausiin, jotka koostuvat erillisistä golfaamiseen liittyvistä tehtävistä. Varsinainen pelaaminen on tuttua pikkuhaasteiden suorittamista, mutta henkilökohtainen ote Tigerin uraan on mielenkiintoinen ja tuore. Pelimuotoa suorittaa ihan vain nähdäkseen, millainen oli Tigerin tie kodin takapihalta maailman golf-eliittiin.

Audiovisuaalisesti Tiger Woods PGA Tour 13 on miltei identtinen edeltäjäänsä verrattuna. Olin kuvittelevinani veden näyttävän aiempaa aidommalta, mutta muita parannuksia yksityiskohdissa en huomannut. Lisäksi piirtoetäisyys on aiempaa pidempi, mutta sen hintana horisontti on silminnähden sumea ja epätarkka. Musiikkina on 20 kevyttä luritusta, jotka istuvat hyvin rauhallisuutta painottavan palloilun taustalle. Äänitehosteet ovat täysin ennallaan, mutta silti suhisevan tuulen huomaa joka kerta ennen ratkaisevaa puttia.

Tiger Woods PGA Tour 13 on entistä syvällisempi golfailu, joka antaa pelaajalleen todella paljon palautetta. Veteraaneja tämä auttaa parantamaan peliään, mutta uusia tulokkaita informaatiotulva saattaa aluksi hämmentää. Monipuolistetut roolipelielementit lisäävät käyttöikää merkittävästi, ja yhteisölliset nettiomaisuudet pyrkivät tuomaan pelaajia yhteen muuten niin yksinäisessä lajissa kuin golf.

Tiger Woods PGA Tour 13
Tämä on mainos:
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Monipuoliset roolipelielementit, runsas palaute, Tigerin ura omana pelitilanaan
-
Graafisesti vanhentunut, aloittelijan korkea aloituskynnys
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Tiger Woods PGA Tour 13Score

Tiger Woods PGA Tour 13

ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Vuoden Tiger Woods -golfailupäivitys selkeyttää entisestään toimintoja ja lisää syvyyttä roolipelimahdollisuuksiin.



Ladataan seuraavaa sisältöä