Suomi
Gamereactor
arviot
Trials Evolution

Trials Evolution

Latauspalveluiden suosituimpien pelien joukossa yhä kurvaileva Trials HD saa jatkoa. Suomalainen Redlynx-studio on lorotellut prätkän tankkiin todellista nitrobensiiniä, sillä ajokki on entistä huimemmassa kisakunnossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Redlynx hakee kunnianhimoisesti uusia uria jo vakiintuneeseen motocross-sarjaansa. Huolimatta Trials HD:n miljoonamyynneistä Trials Evolution ei tyydy jatkamaan siitä, mihin edeltäjä jäi, vaan nostaa koko sarjan kirjaimellisesti uudelle tasolle. Näppärät yksilösuoritukset näyttelevät edelleen etenemisen kannalta merkittävää roolia, mutta tämän ympärille on tuotu tonneittain yhdessä tekemistä ja kokemusten jakamista. Trials Evolution onkin mallikelpoinen jatko-osa, erinomainen latauspeli ja takuuvarma vastine viidentoista euron hinnalleen.

Konsepti on pohjimmiltaan tuttu ja turvallinen. Trialsin ydin on tallella, ja yksinpelissä aloitetaan kevyellä kruisailulla läpi sivusta kuvattujen motocross-ratojen hyppyjen ja räjähdyksien saattelemana. Haasteiden kasvaessa siirrytään extreme-tason tarkan markan esteratoihin, joissa yksikin väärä liike johtaa kaatumiseen. Toisin kuin muissa ajopeleissä mokailu ei tarkoita koko radan alkuun joutumista, sillä tarkistuspisteitä on runsaasti. Kolminkertainen ratamäärä tarjoaa haastetta kovimmillekin kuskeille, mutta tosissaan kisa starttaa vasta maailman- tai kaverilistan aikoja haastettaessa. Kultamitalien metsästykseen kärkiajoista puhumattakaan vaaditaan toisto jos toinenkin, mutta huippuunsa hiottu pelimekaniikka pitää sekuntien viilaamisen mielekkäänä.

Moninpelissä tarkka kikkailu vaihtuu hurjavauhtiseen rälläykseen, kun enimmillään neljä pelaajaa hyppää samalle radalle joko netissä tai samalla konsolin äärellä. Näillä niin sanotuilla Supercross-radoilla ajetaan toisten kanssa rinnakkain vaikeustasoltaan helpommilla ja kovavauhtisemmilla baanoilla. Pelityylin hienoisesta muutoksesta huolimatta rinta rinnan kisaaminen nostaa tunnelman kattoon. Samalta sohvalta pelaavien eriävä taitotaso on huomioitu onnistuneesti: satunnaispelaajat pysyvät koko ajan kärkimiesten vauhdissa mukana, sillä kaatumiset heittävät pelaajan vain seuraavalle välietapille pienen aikasakon saattelemana. Ilves näyttää kyntensä kokonaisvaltaisesti myös verkkopelin saralla, sillä peliseuran haku ja matsista toiseen siirtyminen sujuu todella sutjakasti.

Hardcore Trials -pelitilassa voi selvittää todellisen paremmuuden usein kinkkisilläkin esteradoilla. Supercrossista poiketen hc:ssä ajetaan vain haamukuskeja vastaan ja kamera pysyy tarkentuneena pelaajaan. Näin ajo-olosuhteet ovat optimaaliset ja haastavimpienkin Trials-ratojen ajaminen onnistuu kuin yksinpelissä.

Tämä on mainos:
Trials Evolution
Fysiikkapohjainen prätkällä kikkailu muistuttaa yhtä paljon ajopeliä kuin tasohyppelyäkin.

Kaikesta rälläämisestä ansaitaan virtuaalidollareita, jotka käytetään nykypeleissä vakiominaisuuteen eli kustomointiin. Erilaisia pyörän ja kuskin koristeita riittää kiitettävästi, ja pintakiilto viimeistellään vapaasti sekoiteltavalla väripaletilla. Ajo-ominaisuuksiin on vaikutusta kuitenkin vain taidolla.

Moninpelin lisääminen ja yksinpelin uudistukset riittäisivät helposti perusteiksi jatko-osan julkaisuun. Trials Evolutionin merkittävin muutos on kuitenkin rataeditori. Työmaa on jaettu kahteen osaan, joista kevyempi tekee omien ratojen tehtailusta helppoa ja nopeaa. Ammattilaisversio antaa puolestaan käyttöön kaikki Redlynxin instrumentit, joilla voi fysiikan lakeja hyödyntäen tehtailla vaikka Splosion Man -tyylisen tasohyppelyn tai jopa ensimmäisen persoonan räiskintäpelin. Kolmiulotteiseen hiekkalaatikkomaastoon löytyy paljon esteitä ja esineitä, joita voi asetella mielensä mukaan. Sisäkenttiäkin voi tehdä, eikä sopivan rakennuskompleksin pystyttämisessä mene kuin pieni hetki. Mikä tärkeintä monipuoliset hakutyökalut varmistavat, että hitaat, nopeat, haastavimmat ja hulluimmat radat ovat aina löydettävissä ja ladattavissa
muutamalla klikkauksella.

Olen todella kitsas antamaan kymppejä, mutta Trials Evolution on papukaijamerkkinsä ansainnut - ihan ilman Mertarannan Suomi-lasejakin. Evolutionissa timanttinen pelattavuus yhdistyy rataeditorin ja hakutyökalujen kautta lähes rajattomaan sisältömäärään. Tämä menopeli kestää konsolikaaren loppuun
asti. Vielä yksi yritys!

Tämä on mainos:
Trials Evolution
Erittäin monipuolinen editori mahdollistaa paitsi motocross-ratojen, myös erilaisten pelien tekemisen.
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Rautainen pelattavuus, karttojen teko- ja jakomahdollisuudet, moninpelin suunnitteluratkaisut
-
Muita latauspelejä punastuttaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • Izrael
    Trials HD, tuo 2009 vuoden paras Xbox Live Arcade-peli kotimaiselta Red Lynxiltä, sai juuri tänä keväänä jatkoa Trials Evolutionin muodossa.... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Trials EvolutionScore

Trials Evolution

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Suomalainen Redlynx-studio on lorotellut Trialsin tankkiin todellista nitrobensiiniä, sillä peli on entistä huimemmassa kisakunnossa.



Ladataan seuraavaa sisältöä