Suomi

E3 - 2010 - Suurin E3 pitkään aikaan.

Alkaa kesäloma ja alkaa myös olla enemmän aikaa pelikonsoleille, mutta ei ole mitään pelattavaa?

Sitten muistaa että jotain järeää peliteollisuudessa tapahtuu kesän alussa ja sitten muistaa E3 - Messut, uusia pelejä, uusia konsoleita, uusia julkistuksia.

Parin viimevuosien E3 - messut ovat olleet täysiä pettymyksiä ja ilman tärkeitä julkistuksia puhumattakaan AAA - luokan yksinoikeuksista.

Mutta enää kaksi päivää ja sitten tärähtää E3 2010 virallisesti käyntiin Microsoftin Konfferenssilla.

Messuille povataan jokaiselta osa-alueelta paljon suuria julkistuksia ja ainakin itse luulen että tänä vuonna tulee paljon yllätyksiä.

Microsoftin osalta ainakin tärkeimmäksi valtiksi nousee "Project Natal" ja sen julkaisupelit, hinta sekä oikean nimen julkaisu.
Tärkeät yksinoikeuspelit ovat suuressa osassa Microsoftin konfferenssia kuten Gears Of War 3 ja Halo: Reach. Monista "suurista" yksinoikeuksista kuulemme varmasti ja kenties Slim - malli Xbox360:stä Natalin julkaisun ohella.

Sony luottaa yksinoikeuksiinsa ja Move liikkeentunnistusohjainten tarkempaan esittelemiseen. Yksinoikeuspelejä tullaan kuulemaan paljon Sonyltä. Killzone 3 ja Motorstorm: Apocalypse sekä LittleBigPlanet 2.
Tietenkin odotettavissa olisi juttua Uncharted 3:sta ja Resistance 3:sta. Toivoisin myös PSP2 Julkistuksen käyvän toteen.

Nintendo taas pyrkii infoamaan paljon tulevasta Nintendo 3DS - Käsikonsolista joka mahdollistaa 3D pelaamisen käsikonsolilla.
Yksinoikeus pelivalikoimaan kuuluu tietyt yksinoikeudet: Mario, Zelda ja Metroid joidenka tulevaisuudesta kuullaan varmasti. Huhuja on kertynyt nettiin Wii:n HD mallista minkä ainakin itse luokittelen mahdolliseksi asiaksi jos Nintendo jotenkin haluaa päästä tehokonsoleiden kanssa taistelemaan.

Mitä itse odotatte E3-Messuilta?

E3-aikataulu Suomen ajassa:

Maanantaina 14.6
Microsoftin Natal-esittely 05:00
Microsoftin Lehdistötilaisuus 20:00
Electronic Artsin tilaisuus 0:00

Tiistaina 15.6:
Ubisoftin tilaisuus 03:00
Nintendon tilaisuus 19:00
Sonyn tilaisuus 21:30

HQ