Suomi

Tulevaisuus näyttää.

Kirjoittaja Minotaur669 17. maaliskuuta 2012 kello 11:55

Luin uusimmasta Paperi julkaisusta jutun tulevasta Moh:ista. Mielenkiinnolla odotan millainen toteutus tulee olemaan. Tekstin pohjalta sain ainakin vaikutelman että ko. peli menee kyl ostoslistalle.
Nyt on vaan kova paikka kun näitä näyttäviä ja monipuolisia räiskintöjä on melkoisesti. Hyllystä löytyy jo Cod -modern warfare 1 ja Moh-Tier 1 ja niitäkään ei ole tullut vielä pelattua koko rahan edestä (Skyrim kun on vienyt aimo palan peliajasta).

Tuleeko näitä räiskintöjä markkinoille turhan tiheesti?? Pelikehittäjät väsäävät paukuttelu pelejä yksinpelattavaksi ja verkkoon niin ettei perässä pysy. On Killzonet, COD:it, Battlefieldit jne. ja kullekin lisärinsä ja jatkonsa. Kussakin on plussansa ja miinuksensa.
Ja mikä on se normi minkä mukaan pelin ostaa. Onko se näyttävyys (hienot ja realistiset grafiikat) monipuolisuus (eri aseita, kulkuneuvoja, karttoja) verkkopeli miljoonille vai se tarina. Itselleni se ulkonäkö ei ole niin tärkeä jos nyt ei ihan palikoista koostuvasta kuvasta ole kyse ja monet kymmenet eri aseet ja välineet niihin ovat kuitenkin monessa pelissä vaan silmän ilo eikä niinkään toimivuuteen vaikuttava tekijä. Tarina ja toimivuus, realistisuus, bugien vähyys ja pelaajien yhteistyön mahdollisuudet ovat seikkoja joiden pohjalta pistän pelin hylkyyn tai hyllyyn. Vanhat ps2:n Rainbow six räiskinnät olivat jees aikoinaan kun sain kaverin kanssa suorittaa tehtäviä taktikoiden splitscreenillä. I cover you go Jne.
Verkossa esim Moh-Tier 1:stä pelatessani olen huomannut melko ärsyttävän puolen eli mikrofoniin höpöttävät ja erinäistä älämölöä pitävät pelaajat ( en ole vielä keksinyt miten sulkea pois mikki äänet ) tai taustalta kuuluva vauvan itku jne. Välillä kuulen miten mikkiin puhuu selvästi ikäluokaltaa peliin sopimatonta porukkaa. Eivät nämä räiskintäpelit ole pikkulasten juttuja.
Menee hieman paasaamisen puolelle joten palaan alkupuolen asiaan eli tulevaan MOH:iin. Mielenkiintoani kutkuttaa ko. pelin osalta myös mahdollisuus pelata eri kansallisuuksien erikois yksiköitä. Mikäli peliin saadaan selväksi erot eri valtioiden erikois yksiköiden toiminta malleista nousevat pisteen silmissä. Kunpa peli olisi odotusten mukainen ja kehitykseen panostetaan niin että sen koneeseen lykätessäni tulen yllättymään viimeistelyn tasosta ja että tarina pudottaa penkiltä onnistuessaan yllättämään positiivisesti. No mutta tulevaisuus näyttää. Toivossa on hyvä elää sano lapamato.

HQ