Suomi

Elokuvista

Kirjoittaja Minotaur669 19. maaliskuuta 2012 kello 16:43

Tänä lähes hienona maanantai päivänä kun katselen miten taivaalta sataa sentin kokoisia lumirakeita aloin miettimään elokuvamaailmaa ja mitä se nykyään tuottaa. Melko paljon kuraa jos multa kysytään. Parasta oli kun kävin taannoin leffa vuokraamossa ja hyllyssä oli esim. kaksi elokuvaa. Toisen nimi oli jotain Vain seksiä ja toisen joku No strings attached. Molemmissa sama idea, samansorttiset nuoret näyttelijät jne. Tai joku Mean girls2. Kuka näitä katsoo???
Kakkelia sanon. Ja sarjoista tehdään leffoja kuten Sinkkuelämää 1-2 , 24 jne.
Onko käsikirjoittajat köyhtyneet mitä tulee mielikuvitukseen vai onko meidän katsojien älykkyysosamäärä laskenut niin ettei meille tarvitse enää tehdä kuin tälläistä sata kertaa katsottua ja valmiiksi naurettua ja taputettua yksinkertaista huttua. Missä ovat tiukat aivosoluja rasittavat ja kutkuttavat thrillerit ja jännärit, niskavillat pystyyn nostattavat, kynsiä kuluttavat rakkoa vavisuttavat kauhu leffat tai nerokkaat mutta toiminnan täyteiset action pläjäykset saati todella hauskat naurulihaksia rasittavat komediat.

Toki hyviäkin leffoja on tullut mutta harvoin.
Ja jos sattuu että olet esim odottanut että jostain sarjiksesta tai pelistä tehdään leffa niin miksi,miksi joko ohjaajan tai käsikirjoittajan on pitänyt pilata homma muuttamalla tarina alkuperäisestä. Esim Marvel:in Tuomarista on ainakin 4 leffaa joista yksi ( Punisher war zone) menetteli. LOTR oli mieletön mutta siltikin siihenkin oli tehty muutoksia mitä tulee esim sormuksen päätyminen Bilbolle. Nyt odotan Hobittia mielenkiinnolla että onko stoori oikein. Toteutus on varmaan jälleen mielettömän hyvä. Myös leffojen uudelleen filmatisoinnit ovat tulleet muotiin tai vanhaan rainaan tehdään jatko-osa/osia. Miksi? Eikö uusia aiheita löydy?
Motkotan mutta omasta mielestäni aiheesta. Muusikot pysykööt musiikin puolella ja toisin päin ja olkaa ohjaajat muuttamatta tai kopioimatta tarinaa. Ja näyttävyydellä ei ole mitään arvoa jos sisältö on tökeröa. Moni kakku päältä kaunis sanotaan.

HQ