Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Spartacus: Gods of the Arena

Spartacus: Gods of the Arena

Spartacus-sarja toimii jopa entistä paremmin ilman nimikkohahmoaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Spartacus: Blood and Sand oli Starz-kanavan ensimmäisiä askeleita HBO:n tontille paljaan pinnan ja kovan väkivallan merkeissä. Siinä oli tiettyä jäljittelyn ja uhoamisen fiilistä, johon tekniset rahkeet eivät oikein vielä venyneet. Gods of the Arenassa tuotantotiimi on selvästi aikuistunut, ja saanut aikaan tasapainoisemman, omilla jaloillaan seisovan minisarjan, joka ei kärsi vertailuista esikuviinsa.

HQ

Spartacus: Gods of the Arenassa itse nimimies ja tämän teot vilahtavat vain aivan alussa ja aivan lopussa. Tämän sijasta tarinan keskiössä on gladiaattorin tuleva omistaja Quintus Lentulus Batianus (Hannah) perheineen. Quintus on tässä sarjassa vielä tukevasti vanhakantaisen isänsä tossun alla, vaimo Lucretian (Lawless) suureksi harmiksi. Jakso jaksolta tapahtumat kuitenkin johdattelevat tarinaa kohti Blood and Sandin alkumetrejä.

Gods of the Arena on kertaluokkaa edeltäjäänsä syvällisempi ja monitasoisempi sarja. Rehvakasta gladiaattorimeininkiä, lentäviä päitä tai heiluvia genitaaleja ei olla unohdettu, mutta nyt niitä annostellaan maltillisemmin, ja juoneen sekä hahmonkehitykseen on panostettu aivan uudella tavalla. Tästä nähtiin vihjeitä jo Blood and Sandin loppujaksoissa, joissa käsikirjoittajat alkoivat selvästi saada parempaa otetta sarjasta, ja kenties Gods of the Arena onkin näiden yritys paikata aiempia virheitä.

Myös efektipajassa on hieman rauhoituttu. Siinä missä Blood and Sand näytti 300:n televisioversiolta, on nuppeja nyt hivutettu pois kaakosta. Toki areenakohtaukset ovat edelleen vahvasti käsiteltyjä, ja ihmisten kappaleet lentävät hidastetuissa kaarissa pitkin hiekkaa, mutta nyt efektitykitys nivoutuu sulavammin osaksi todellisuutta.

Kaikenkaikkiaan Gods of the Arena on tasapainoisempi ja mielenkiintoisempi versio edeltäjästään. Dialogi on todella viihdyttävää ja juoneen on näverrettyä mahtavia mutkia epäonnisen Quintuksen päänmenoksi. Sekä vanhat että uudet näyttelijät sukeltavat rooleihinsa innolla, ja jopa bluray-lisämateriaalit ovat viihdyttäviä. Kannattaa silti katsoa alle Blood and Sandin ensimmäinen kausi, koska vaikka sarja sijoittuukin sitä edeltävään aikaan, spoilaa se myös sitä rutkasti.

Tämä on mainos:
Spartacus: Gods of the Arena
Spartacus: Gods of the Arena
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä