Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Grabbers

Grabbers

Hupaisa pieni leffa irlantilaisten ja ulkoavaruuden örmelöiden kohtaamisesta on hauska ja samalla lämminhenkinen tarina.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tunnollinen irkkupoliisi eli garda Lisa Nolan (Bradley) siirretään pienelle ja etäiselle saarelle, jossa tämä saa työparikseen sangen viinaanmenevän Ciarán O'Shean (Coyle). Nolan on tarkka täti joka ei viinalla läträä, joten ainekset syrjäseudun kyttäkomedialle ovat kasassa heti alusta asti.

HQ

Tällä kertaa ei kuitenkaan olla tavanomaisten rikollisten perässä, vaan avaruudesta tippunut mötikkä tuo saaren vesille lovecraftiaanisia veijareita tähtien takaa. Nämä "tarraajat" ovat mieltyneitä ihmisveren makuun, paitsi silloin kun se on maustettu alkoholilta. Koska irlantilaiset ovat tietyissä asioissa lähisukulaisia suomalaisille, on näillä monia muita paremmat mahdollisuudet tämän ulkoavaruuden uhan torjumiseksi.

Ensimmäinen huomionarvoinen asia Grabbersissä on kuinka hyvältä se näyttää. Kyseessä on pieni elokuva pienellä budjetilla, mutta sen ulkoasuun on panostettu, ja ohjaaja on selvästi ymmärtänyt, että saaristomaisemat ovat sekä parhaita että ilmaisia lavasteita. Myös efektipuoli yllättää laadullaan.

Parasta leffassa on kuitenkin sen lämminhenkisyys. Juonihan on kauhukomedioiden perussettiä, mutta vaikka Grabbersissä onkin hurmetta ja ihvettä, ei niiden kanssa mennä tyystin liiallisuuksiin. Sen sijaan elokuva nojaa värikkääseen hahmogalleriaansa sekä kahden gardan välille kehittyvään yhteisymmärrykseen. Mukaan on napattu joukko hyviä irkkunäyttelijöitä, jotka vetävät roolinsa saaristolaisina hyvin uskottavasti.

Grabbers vetoaa varmasti moniin niihin, jotka eivät yleensä lämpene genre-elokuville. Genren ystävät puolestaan voivat nauttia normikaavasta poikkeavasta käsikirjoituksesta, jolla on potentiaalia yllättää.

Tämä on mainos:
Grabbers
Grabbers
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Grabbers

Grabbers

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Hupaisa pieni leffa irlantilaisten ja ulkoavaruuden örmelöiden kohtaamisesta on hauska ja samalla lämminhenkinen tarina.



Ladataan seuraavaa sisältöä