Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Stoker

Stoker

Park Chan-wookin ensimmäinen länsiohjaus ei löydä yhteistä säveltä, mutta on nättiä katsottavaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

India Stoker (Wasikowska) on hieman omissa maailmoissaan elävä nuori nainen, jonka isä kuolee tämän 18. syntymäpäivänä. Surevaan taloon ilmestyy kuitenkin isän veli Charlie (Goode), joka haluaa olla lohduksi sekä Indialle että tämän äidille (Kidman), kenties liiankin kanssa.

HQ

Stokerin on ohjannut rankoista elokuvistaan tunnettu korealainen Park Chan-wook, ja tämän visuaalinen tyyli on selkeästi esillä heti alusta asti. Itseasiassa se on esillä niinkin paljon, että itse tarinaa on aluksi hieman vaikea löytää sen takaa. Kyseessä on ohjaajan ensimmäinen elokuva lännessä, eikä siirtymä ole ollut täysin ongelmaton. Chan-wook jää mehustelemaan pienillä yksityiskohdilla, ja saattaa sitten ohittaa keskeisiä juonihetkiä olankohautuksella. Tätä voi halutessaan käsitellä tyylivalintana, mutta se ei mielestäni ole onnistunut sellainen.

Elokuvan käsikirjoittaja on oma luku sinänsä, sillä kyseessä on Prison Breakista tunnettu komistus Wentworth Miller. Näyttelijät siirtyvät harvoin sujuvasti kirjoitushommiin, mutta Miller on saanut kasattua pätevän ja mielenkiintoisiakin piirteitä sisältävän kässärin, joka olisi saattanut hyötyä toisenlaisesta ohjaajasta.

Tällaisenaan Stoker tuntuu köydenvedolta verrattain suoraviivaisen käsikirjoituksen ja sangen unenomaisia teemoja suosivan ohjaajan välillä. Kummassakaan ei ole varsinaista vikaa, mutta Chan-wookin tyyli tuntuu liian paksulta Millerin käsikirjoitukselle, ja toisaalta Millerin käsikirjoitus tuntuu ohuelta kaiken Chan-wookin sille antaman kuorrutuksen alla.

Wasikowska on vakuuttava Indian roolissa, ja arvoituksellista Charlieta tulkitseva Goode antaa hahmolleen juuri sopivan epämääräisen olemuksen. Kidman menee Stokerissa kuitenkin valitettavasti täysin hukkaan. Äitiä nähdään harvakseltaan, eikä tällä ole mitään todellista osaa taikka arpaa elokuvan varsinaisessa tarinassa.

Tämä on mainos:

Stokerilla on siis omat ongelmansa, mutta se kannattaa silti tarkastaa. Chan-wookin ohjaustyö on kaunista katsottavaa silloinkin, kun se ei oikein osu yhteen käsikirjoituksen kanssa, ja Millerillä on selvästi potentiaalia käsikirjoittajana.

Stoker
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Stoker

Stoker

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Park Chan-wookin ensimmäinen länsiohjaus ei löydä yhteistä säveltä, mutta on nättiä katsottavaa.



Ladataan seuraavaa sisältöä