Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Scary Movie 5

Scary Movie 5

Muutaman naurahduksen komedia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Viides leffa viime vuosien elokuvista parodiaksi väännettynä on täällä. Vitsit ovat pääosin yliampuvia ja mauttomia, mutta kyllä niistä jokunen naurunhörähdys irtoaa. Leffasta kaiken irti saaminen edellyttää sekä aiempien osien näkemistä että parodioitavien alkuperäisteosten tuntemusta. Toisin sanoen katsojalle asetetut vaatimukset ovat turhan korkeat.

HQ

Tuoreehko pariskunta ottaa huostaansa kaksi metsässä kasvanutta lasta, ja kohta alkaa tapahtua kummia. Lasten kuolleen äidin haamu kummittelee. Siinäpä se tarina sitten onkin. Elokuvasta nauttii parhaiten, kun ajattelee jokaisen kohtauksen omana kokonaisuutenaan vaivaamatta päätään sillä, miten ne kuljettavat isoa tarinaa eteenpäin. Komedialliset ansiot tasapainoilevat yhdentekevyyden ja typeryyden välimaastossa. On silti syytä painottaa, ettei katsomiskokemus ole tuskallinen: ainoastaan yhdentekevä varsinkin yksin töllötettäessä.

Roolisuoritukset ovat mitäänsanomattomia. Hahmoista jää mieleen ainoastaan Snoop Dogg, ja hänkin lähinnä elokuvan ulkopuolisen uransa ansiosta. Toisaalta mikään leffan näyttelijöissä ei ärsytä, joka on tietysti ensimmäinen edellytys edes siedettävälle elokuvaelämykselle.

Kuva on kirkas ja värien kontrasti suuri. Tämä alleviivaa rainan eräänlaista satuvaikutelmaa, joka lienee kuitenkin tahatonta. Tehosteet ovat hyvää keskitasoa, joskin apinapukuihin sullotut ihmiset näyttävät juuri siltä mitä ovatkin: apinarytkyihin sullottuja ihmisiä. Jonkinlainen itseironinen huomautus tästä olisi ollut paikallaan, koska karvanaamareihin sonnustautuneet näyttelijät ovat silmiinpistävin osuus koko elokuvassa.

Lisämateriaaleina on joukko poistettuja kohtauksia. Tekijöillä on onneksi ollut edes jonkinlaista tyylitajua, koska poistetut otokset ovat pääosin sellaisia, joiden mukaan sisällyttäminen olisi saattanut aiheuttaa tarpeettomia myrskyjä amerikkalaisessa vesilasissa. Paraatiesimerkkinä tästä toimii kohtaus, jossa kiima-aikaansa viettävä koira nylkyttää itseään vauvan sitteri-tuoliin.

Tämä on mainos:

Paremman puutteessa Scary Movie 5:n katselee, mutta vitseistä kaiken irti saaminen edellyttää viime vuosien elokuvatarjonnan tuntemusta. Suositellaan nautittavaksi illanistujaisten taustanauhana kuulumisten vaihdon ohessa.

Scary Movie 5
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä