Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Monsters University

Monsters University

Suosittujen Monster Inc -hahmojen opintovuodet eivät saa täysiä pisteitä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pixar on aika tavalla löysentänyt linjaansa jatko-osien suhteen vuosien varrella. Joissain tapauksissa se on ollut ehdottoman hyvä päätös (Toy Story 2 ja 3), kun taas toisissa (Cars 2) se on osoittanut kaikkien pelkojen olleen aiheellisia.

HQ

Kuten nimestäkin saattaa arvata, Monsters University sijoittuu amerikkalaisen yliopistomaailman pyörteisiin. Mike ja Sulley ovat päätyneet omia reittejään kunnioitettuun opinahjoon, josta molemmat haluavat valmistua ykkösluokan säikyttelijöinä. Mike on kirjaviisas hikipinko, kun taas Sulley ottaa rennosti ja antaa sukunsa maineen kannatella itseään kovan koulutyön sijasta. Nämä joutuvat kuitenkin puolustamaan yhdessä paikkaansa yliopistossa.

Monsters U voi hieman hämätä niitä, jotka ovat vasta nähneet ensimmäisen leffan. Menneisyyteen sijoittuva elokuva voi päättyä vain yhdellä tapaa, mutta onhan toki mielenkiintoista nähdä miten siihen päästään.

Monsters Universityssä on suorastaan hirviömäisesti hirviöitä. Kampuksella kun piisaa porukkaa, ja suunnittelijat ovat tehneet todella vaikuttavaa työtä niiden parissa. Pixar nousee omalle tasolleen kiitos kaikkien leffaan ympättyjen yksityiskohtien.

Vaikka visuaalinen osuus on siis kunnossa, jää tarina tällä kertaa heikommaksi. Monsters U on kuin Sulley, sukunsa nimeen luottava karismaattinen laiskuri, joka ei oikein jaksa yrittää. Käsikirjoitus tarjoaa ihan kivat naurut siellä sun täällä, mutta meno on kovin vapaata kaikesta kunnianhimosta ja innovaatioista. Lisäksi sen viesti jää epämääräiseksi. Vaikka Billy Crystal ja John Goodman pätevätkin rooleissaan, ei näille anneta mitään erityisen mielenkiintoista tekemistä.

Tämä on mainos:

Monsters U on etko-osaksi helmi, mutta Pixar-elokuvana se pääsee kuitenkin vain kohtuullisten rainojen kastiin. Siihen ei voi varsinaisesti pettyä, koska se on liian symppis sellaiseen, mutta se ei myöskään nouse omassa sukupuussaan "ihan kivaa" korkeammalle.

Monsters University
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Monsters University

Monsters University

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Suosittujen Monster Inc -hahmojen opintovuodet eivät saa täysiä pisteitä.



Ladataan seuraavaa sisältöä