Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
About Time

About Time

About Time viihdyttää, mutta jää parin piirun verran potentiaalistaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi voida kääntää aikaa taaksepäin? Uusintaotoilla voisi ehkäistä pienimmätkin virheensä ja saada varmuutta vaikkapa muutoin liian kuumottaviin hurmausyrityksiin. Sitä kun aina sanotaan, että elämässä harvemmin saa uusia mahdollisuuksia. About Timen alussa selviää, että elintärkeä ajankelaustoiminto on kuin onkin suotu Domhnall Gleesonin esittämän Timin perheen kaikille täysi-ikäisille kaksilahkeisille. Mihinkään erityisen paheelliseen ei nörtähtävä Tim silti aio uusia kykyjään käyttää, vaan hän on saanut erinomaisen kasvatuksen Bill Nighyn esittämältä rempseältä isäukolta. Kurjempi kohtalo on perheen pahoille teille ajautuneella tyttärellä, joka joutuu elämään arkensa samoin kuten äitinsä ja muutkin tavalliset kuolevaiset - yhdellä vaivaisella otolla.

HQ

About Time alkaa Englannin pohjoispuolen vehreistä merimaisemista, jossa lemmenkipeä Tim iskee silmänsä eloveenatyttöön Charlotteen. Naisten kanssa kokematon nuorimies yrittää ajan aallokossa polskuttelua, mutta kohtalo paljastuu lahjomattomaksi, ja suhde vaaleaverikköön jää kaukaiseksi haaveeksi. Pettynyt maalaistollo päätyykin lopulta muuttamaan miljoonakaupunki Lontooseeen etsimään tulevaisuutta ja rakkautta.

About Time

Lontoossa juristin töitä tekevä Tim tapaa kauniin nuoren naisen Maryn, jonka kanssa rakkaus roihahtaa kuin öljyllä valeltu polttopuu. Hehkeästi hymyilevän kaunottaren roolissa nähdään aiemmin muun muassa Oscar-palkitussa Notebookissa ja The Vow'ssa ihastuttanut Rachel McAdams, jonka läsnäolosta oli ennen About Timea tullut minulle jo näennäinen laadun tae. McAdamsin olemuksessa on jotakin rauhallista ja hillittyä, mikä sopii paremmin hienovaraisempaan huumoriin kuin päättömään kohellukseen. Tähtösen amerikanenglanti ei myöskään juuri tuuppaa esiin brittipuheella kyllästetyn meiningin keskeltä.

About Time hauskuuttaa pääasiassa realistisilla tavoilla. Toki hahmokavalkaadiin kuuluu nytkin rääväsuisen näytelmäkirjailijan ja miestennielijäblondin kaltaisia karikatyyrejä, mutta enemmän huumoria revitään arkisen kiusallisista tilanteista, jotka herättävät halukkuutta palata menneisyyteen. Katsojaa ei siis missään vaiheessa painosteta nauramaan, vaan hymynkare saa usein kiivetä kasvoille spontaanisti. Välillä toisaalta tuntuu, että tällä teemalla olisi voinut lyödä lekkeriksi enemmänkin.

Tämä on mainos:

Tarinapuolella About Time ilahduttaa, mutta ei onnistu nousemaan korkean potentiaalinsa mahdollistamaan sfääreihin. Vaikka ohjaaja Richard Curtisin elokuva tanssahteleekin välillä jopa filosofististen opetusten äärellä, kallistuu fokus turhan nopeasti takaisin kevyeen vitsailuun. Päähahmo esimerkiksi ottaa ensimmäisen yhdyntänsä uudestaan ja uudestaan sen sijaan, että päätyisi pohdiskelemaan tekonsa mahdollisia eettisiä näkökulmia. About Timen suurimmaksi synniksi jääkin, että köydenvedossa huumorin ja vakavan pohdinnan välillä kepeä vitsailu voittaa aivan liian usein. Herkullisesta kattauksesta syödään siis sieltä täältä valikoiden, mutta tasapainoa eri makujen välillä ei saavuteta tarpeeksi hyvin. Oikealla asettelulla tällä elokuvalla olisi ollut potentiaalia avata itkuhanat.

About TimeAbout Time
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
About Time

About Time

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Jouni Hakkarainen

About Time viihdyttää, mutta jää parin piirun verran potentiaalistaan.



Ladataan seuraavaa sisältöä