Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Game of Thrones: Sesong 3

Game of Thrones, 3. kausi

Taistelu Westerosin vallan kahvasta käy entistä rankemmaksi huippusuositun TV-sarjan kolmannella kaudella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

HBO:n supersuosittu George R. R. Martinin Tulen ja Jään laulu -kirjasarjaan perustuva Game of Thrones jatkuu tänä keväänä neljännellä tuotantokaudella (Suomessa HBO Nordic -palvelussa). Lopputalvesta saapui kotijulkaisuna myös kolmoskausi, joka jatkaa ansiokkaasti kamppailua Westerosin herruudesta kirjasarjan samoin kolmannen osan Korppien kestien mainingeissa.

HQ

TV-sarjan uskollisuutta lähdemateriaalille on kehuttu useaan otteeseen, eikä kolmaskaan kausi ole poikkeus. Kirjan tapahtumat ja erityisesti rytmitys ovat kokeneet kuitenkin tällä kertaa rutkasti aikaisempaa enemmän muutoksia. Tämä johtuu paljolti siitä, että kolmas kirja on sekin jaettu kahteen osaan, jotka keskittyvät pääasiallisesti tiettyihin hahmoihin, eikä lähestymistapa sopisi televisioruutuun sellaisenaan.

Game of Thrones: Sesong 3

Kirjat lukenutta televisiosarja ei luonnollisesti yllätä samalla tavalla, mutta toisaalta uudet painotukset ja muutokset tarjoavat sarjalle virkistävää tuoreutta. Jokainen jakso pitää vahvasti otteessaan ja ne kykenevät koukuttamaan niin noviisin kuin kirjat lukeneen Westeros-veteraaninkin. Lienee kuitenkin itsestään selvää, että ensimmäiset kaudet kannattaa juosta katsomaan pikaisesti, jos ne ovat jääneet väliin. Monet merkittävät käänteet ovat juurtuneet yleiseen tietämykseen, eikä juonipaljastuksilta voi oikein välttyä.

Kolmoskauden päätösjaksot ovat erityisen järisyttäviä, kun useiden tuttujen ja suosittujen hahmojen kohtalot synkkenevät entisestään. Rains of Castamere -jakso on pysäyttävä ja samalla yksi sarjan parhaimpia. Suosittelen myös katsomaan jakson näyttelijöiden kommenttiraidan kanssa, jossa tunteiden palo on yhtä käsinkosketeltavaa kuin ruudullakin. Paketin 12 kommenttiraitaa tarjoavat rutkasti uudelleenkatsomisarvoa, joskin aivan kaikkien näyttelijöiden, kirjoittajien ja ohjaajien jutut eivät ole yhtä mielenkiintoisia kuin toisten.

Tämä on mainos:

Kokonaisuudessaan Blu-ray-kausiboksin ekstrat noudattelevat pitkälti kahden edellisen asettamaa kaavaa. Kiitosta ansaitsee episodiopas, josta saa rutkasti lisätietoa hahmoista ja tapahtumapaikoista. Näitä sarjassa riittääkin, joten oppaan avulla pääsee mukaan valtavaan maailmaan ilman kirjojen pänttäämistä. Oppaan parasta antia ovat hahmojen ytimekkäät selostukset avainsuvuista ja tapahtumista, jotka ovat kuvitettu ilmeikkäällä piirrosjäljellä.

Oppaan päälle mukana on lisäksi muutama kiintoisa poistettu kohtaus ja pari hyvää minidokkaria Westerosin maailmasta kuin myös sarjan kulisseistakin. Näissäkin päähuomio kiinnittyy avainjaksoihin, ja vaikka lisäreistä ei muuten jaksaisi kiinnostua, on joukossa harvinaisia näkökulmia sarjan tekijöihin.

Game of Thronesin kolmas kausi ei siis petä sarjan fania. Se on kaiken kattaen loistavaa televisioviihdettä ja kestää vertailun myös sarjan erinomaiseen avauskauteen. Toki 10-jaksoiseen pakettiin mahtuu myös suvantokohtia, eivätkä kaikki juonenlangat etene aina haluttua tahtia. Tästä huolimatta vetoa riittää yltäkylläisesti ja kauden huipentavat tapahtumat Starkin suvun kärsimyksistä sekä "lohikäärmeiden äidin" Daenerys Targarienin taistosta orjakauppaa vastaan osuvat maaliinsa hienosti. Asetelma seuraavalle kaudelle jääkin taas kihelmöiväksi. Onneksi neljättä kautta ei tarvitse enää odottaa.

Game of Thrones: Sesong 3Game of Thrones: Sesong 3
Tämä on mainos:
Game of Thrones: Sesong 3Game of Thrones: Sesong 3Game of Thrones: Sesong 3
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Game of Thrones, 3. kausi

Game of Thrones, 3. kausi

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Taistelu Westerosin vallan kahvasta käy entistä rankemmaksi huippusuositun TV-sarjan kolmannella kaudella.



Ladataan seuraavaa sisältöä