Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Under the Dome

Under the Dome, 1. kausi

Kauhumaisteri Stephen Kingin kirja venyy kokonaiseksi sarjaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Under the Dome kertoo tavallisesta Chester's Millin pikkukaupungista, joka jää arvoituksellisen voimakentän alle, eristyksiin muusta maailmasta. Chester's Mill on toki tavallinen vain siinä määrin kuin Kingin mielikuvituksesta syntyneet paikat yleensä ovat, eli sillä on läpimätä ydin. Kun suuremman maailman paine yhtäkkiä katoaa, ovat paikalliset vapaita toteuttamaan omia, joskus harhaisia suunnitelmiaan.

HQ

Vaikka alkuperäinen Under the Dome onkin yli tuhatsivuinen järkäle, olin hieman epäileväinen sen kääntämisestä kokonaiseksi sarjaksi. Käsikirjoittajat ovat kuitenkin ymmärtäneet ammentaa Kingin vahvuuksista, joita ovat muun muassa laaja ja mielenkiintoinen hahmogalleria. Päähenkilöitä on toista kymmentä, ja kaikkien näiden tarinoiden seuraamiseen kuluu jakso jos toinenkin. Jotkut juonilinjoista ovat tietenkin toisia mielenkiintoisempia, mutta lopputulos ei tästä huolimatta ole topatun oloinen.

Näyttelijäkaarti on valittu onnistuneesti hieman vähemmän tunnetuista kasvoista, joskin mukana on Breaking Badista tuttu Dean Norris kunnianhimoisena "Big Jim" Rennienä. Tämä onneksi istuu rooliinsa kuin nenä naamaan. Under the Dome myös noudattaa nykysarjoissa suosittua kaavaa, jonka mukaan aivan keskeisimpiä ydinhahmoja lukuun ottamatta kuka tahansa voi purra nurmea milloin tahansa. Linjanveto kieltämättä pitää jännitystä yllä.

Under the Domen vahvuus on sen kyvyssä pyörittää laajaa hahmogalleriaa viikosta toiseen. Käsikirjoittajat ovat epäilemättä hikoilleet tunnin jos toisenkin pitääkseen juonen langat järjestyksessä, vaikka King onkin tietysti kirjoittanut näille vankan pohjan jolle rakentaa. Sarja nojaa etenkin alussa tarpeettomasti vereen ja suolenpätkiin, mutta tällainen revittely häviää siitä hyvin nopeasti. Onkin selvää, että ensimmäiseen pariin jaksoon on haluttu laittaa raflaavaa materiaalia yleisön houkuttelemiseksi sarjan hienovaraisempien arvojen pariin. Halpaa, mutta epäilemättä toimivaa.

Under the Dome on kelpo katsottavaa niille, jotka haluavat hieman scifi-maustetta jännitysdraamaansa. Kauden loppu tosin jätti minut kahden vaiheille. Yhtäältä haluan nähdä lisää, mutta toisaalta pelkään, että sarja tulee menettämään vääntönsä venytettynä useampaan kauteen. Ensimmäisessä kaudessa ei ollut vielä merkittäviä väsymisen merkkejä, mutta ottaen huomioon tilanteen viimeisessä jaksossa, en kaipaisi paria jaksoa enempää sitä viimeistelemään.

Tämä on mainos:

Kausipaketti sisältää mokattuja ja poistettuja otoksia sekä pikkudokumentteja, joilla on bonusarvoa etenkin Stephen Kingin faneille.

Under the Dome
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä