Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Mafiaperhe

Mafiaperhe

Erilainen mafiaelokuva lajityypin veteraaneilta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Millaista olisi eläköityneen mafiapomon elämä? Tähän erikoiseen kysymykseen paneutui kirjailija Tonino Benacquista, jonka romaanin Malavita Luc Besson ja Martin Scorsese päättivät tuottaa elokuvalliseen muotoon. Pääosiin pestattiin sellaiset nimet kuin Robert De Niro, Michelle Pfeiffer ja Tommy Lee Jones. Lähtökohdat ovat siis enemmän kuin kohdillaan, mutta Kummisedän ja Mafiaveljien tasolle ei silti ylletä.

HQ

Elokuva tasapainoilee eräänlaisen mustan komedian ja draaman välimaastossa olematta oikein kumpaakaan. Lajityyppien yhdistäminen ei onnistu, koska lopputulos ei ole sen enempää hauska kuin kovin draamallinenkaan. Leffan tarina on lyhykäisyydessään se, että entinen mafiapomo Fred Blake (De Niro) muuttaa perheineen New Yorkista ranskalaiseen pikkukylään Normandiassa. Tavoitteena on kasvattaa kaksi teini-ikäistä lasta aikuisiksi ja viettää siinä sivussa mukavia eläkepäiviä muistelmia kirjoitellen. Eipä aikaakaan kun perheen lapset jo pyörittävät omaa alamaailmaansa koulussa ja isän menneisyyden haamut tulevat kummittelemaan oven taakse.

Teknisesti raina rullaa eteenpäin juuri sopivalla rytmityksellä ja tapahtumia on helppo seurata. Mitään kulissien takaista vehkeilyä ei tarinassa esiinny, mikä tekee katsomiskokemuksesta jopa paikoin tylsän. Mafiaperhe on kuin katsoisi kevyttä Hollywoodin kesäviihdettä ilman nopeita autoja, kauniita naisia ja Kalifornian aurinkoa.

Vajaan kaksituntisen keston parasta antia ovat mafioso-isukin muistelmat, joissa hän tekee tiliä menneisyydestään. Viihdyttävää on myös seurata prosessia, jolla teini-ikäinen poika kasvaa oman koulunsa mini-mafiosoksi. Tällaisia huippuhetkiä vain on kovin vähän. Toinen ongelma on vaimo Michelle Pfeifferin roolin jääminen pahasti lapsipuolen asemaan. Rouvan menneisyys välähtää ruudulla oivaltavalla tavalla ehkä kaksi kertaa elokuvan aikana. Suorastaan tarpeeton kokonaisuuden kannalta on kuitenkin Tommy Lee Jonesin suoritus De Niron hahmoa suojelevana vanhana poliisina. Kerronta olisi saattanut toimia paremmin, mikäli vaimon ja poliisin henkilöt olisi jätetty tarinasta kokonaan pois. Nyt katsoja pettyy pahasti, kun ohjaaja Besson ei osaa tarjota nimekkäille työntekijöilleen mielekästä tekemistä projektissaan.

Lisämateriaalit ovat niin ikään mahalasku. Mukana on kaksi katsausta kulissien taakse, jotka ovat sisällöltään hyvin samanlaisia. Toinen vain on puolet lyhyempi ja se pidempi versio on sitten puhuttu ranskaksi suurimmaksi osaksi. Ekstroissa ei ole tarjolla tekstitysmahdollisuutta.

Tämä on mainos:

Mafiaperhe ei missään tapauksessa saavuta täyttä potentiaaliaan, minkä vuoksi lopputulos jättää huonon maun suuhun.

Mafiaperhe
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Mafiaperhe

Mafiaperhe

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Erilainen mafiaelokuva lajityypin veteraaneilta.



Ladataan seuraavaa sisältöä