Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Europa Report

Europa Report

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ecuadorilainen Sebastián Cordero ei ole se tunnetuin ohjaaja täällä pohjoisessa, mutta tämä ei ole edes se suurin syy, miksi lähestyin Europa Reportia vahvasti epäluuloisella asenteella. Sen peruskonsepti ja jopa kansi muistuttivat minua nimittäin hieman liikaa piinallisen kököstä Apollo 18:sta, mutta luojan kiitos yhtäläisyyden jäivätkin oletettua vähäisemmiksi.

HQ

Europa Report on takautumina kerrottu tarina Europa One -tehtävästä, jossa kuusi astronauttia lähtee etsimään elämää Europasta, joka on tietysti yksi Jupiterin kuista. Kaikki ei tietenkään mene ihan niin kuin Strömssössä. Astronautit käyvät kuukausien aikana toistensa hermoille ja avaruudessa on monia riskitekijöitä. Tietysti myös Europan mysteeriin täytyy saada vastaus.

Europa Report julkaistiin pahaan saumaan, koska sen realismia hakeva avaruusalus ja painottomat kohtaukset vertautuivat tietenkin suoraan Gravityyn. Siinä missä Gravity tehtiin 100 miljoonalla, maksoi Europa Report alle kymmenen. Täytyy silti sanoa, että tuotantoryhmä on tässä tapauksessa saanut aikaan kiitettävää jälkeä "pikkurahalla", eikä elokuva anna itsestään halpaa vaikutelmaa.

Pienellä budjetilla ollaankin viisaasti keskitytty hahmoihin ja näiden suhteisiin, joskin tässä kohtaa Europa Report olisi hyötynyt paremmista näyttelijöistä. Mukana on toki Millennium-leffoista tuttu Michael Nyqvist pakollisen pohjoismaalaisena, mutta yleisesti ottaen elokuvassa ei nähdä mitään Oscar-suorituksia.

Tämän vuoksi Europa Reportin verrattain pitkällinen "lämmittelyvaihe" saattaakin joidenkin mielestä laahata, ja varsinainen "liha" tässä sämpylässä jäädä kovin ohueksi. Tässä kysymys on kuitenkin enemmän odotusten ristiriidasta sisällön kanssa, kuin sisällön laadussa itsessään.

Tämä on mainos:

Yleisesti ottaen Europa Report on hyvin siististi toteutettu pieni scifi-elokuva, joka tarjoaa katsojalle yllätyksiä sekä hieman odottamattoman vinkkelin kuluneeseen kaavaan. Se ei varmasti räjäytä kenenkään pankkia, mutta on ihan peruspätevää viihdettä spekulatiivisen elokuvan ystäville. Sanotaan, että pessimisti ei koskaan pety, mutta tässä tapauksessa hän saattaa aivan ilahtua.

Europa Report
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Europa Report

Europa Report

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Europa Report on hyvin siististi toteutettu pieni scifi-elokuva, joka tarjoaa katsojalle yllätyksiä sekä hieman odottamattoman vinkkelin kuluneeseen kaavaan.



Ladataan seuraavaa sisältöä