Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Closed Circuit

Closed Circuit

Löysäotteisella jännärillä on karstaa koneessa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Closed Circuitilla on periaatteessa kaikki edellytykset mahtavuuteen, mutta lopulta elokuva jättää kylmäksi. Tilanteet kehittyvät hitaasti ja epävarmasti kohti loppuhuipennusta, jota ei sitten koskaan tulekaan. Kriitikolle tällaiset mitäänsanomattomat elokuvat ovat niitä pahimpia nakkeja, koska sellaisista on aina vaikeaa keksiä kirjoitettavaa.

HQ

Alku on varsin vahva. Lontoossa räjähtää pommi tappaen reilusti yli 100 ihmistä. Tavalla ja toisella entiset rakastavaiset päätyvät syytetyn puolustusasianajajiksi. Pintaa syvemmälle kuokkiessaan pari huomaa iskujen olleen brittien oman tiedustelupalvelun käsialaa.

Miehen (Eric Bana) vakaa kanta on sulkea leipäläpi antaen asian olla. Nainen Rebecca Hallin tulkitsemana päättää kuitenkin aukaista Pandoran laatikon. Pari pakenee Lontoon yössä ehkä varttitunnin verran ja sitten elokuva jo päättyykin. Antikliimaattinen lopetus on kieltämättä looginen ja hyvin kerrottu, mutta ei sitä parhaalla tahdollakaan voi tyydyttäväksi luonnehtia.

Closed Circuitin ulkoiset puitteet ovat kunnossa. Suurin osa ajasta vietetään erilaisissa virastoissa tai juoksennellen pienillä sivukaduilla. Näyttelijät tekevät työnsä liiankin hillitysti. Tietynlaisen viileyden tarkoitus on kai ollut alleviivata pääparin ammattimaisuutta, mutta nyt moinen valinta ampuu itseään jalkaan. Syvällisempi eläytyminen olisi auttanut tunnelman luomisessa.

Jännityselokuvan voisi olettaa jännittävän. Kuvallisella ilmaisulla toteutettava alati tihentyvä ahdistus on kuitenkin vaikea tehtävä, joka yleensä joko toimii tai sitten ei. Closed Circuitin jännitys ei toimi. Koko sataminuuttinen kesto menee sen odottamiseen, josko kohta tapahtuisi jotain räväkkää. Näin ei koskaan käy, mikä jättää katsomiskokemukseen turhautuneen maun.

Tämä on mainos:

Lisämateriaalina on kokonaista kolmiminuuttinen mainospätkä kulissien taakse. Odotetusti ekstran katsottuaan tuntuu juuri samalta kuin koko illan ajan muutenkin: josko se itse asia jo kohta alkaisi.

Closed Circuit pyrkii koko kestonsa ajan saavuttamaan jännityksen ja draaman siinä koskaan onnistumatta. Parempiakin salaliittoleffoja hallituksen vehkeilyistä on tehty.

Closed Circuit
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä