Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
300: Rise of an Empire

300: Rise of an Empire

300:n jatko-osa on enemmän kuin pelaajille tuttu lisäosa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Noam Murron ohjaama jatko-osa 300:lle ei itseasiassa ole jatko-osa. Se ei ole myöskään etko-osa, vaan ensimmäisen elokuvan kanssa rinnakkain tapahtuva tarina. Pelaajille kysymyksessä on ilmiselvä "lisäri", joka on julkaistu laajentamaan pelin maailmaa ja tarjoamaan siihen uusi kampanja.

HQ

300:ssa Spartan kuningas Leonidas pisti parhaansa mukaan kampoihin Persian Xerxesille. Rise of an Empiressä keskitytään puolestaan siihen mitä loppuosa Kreikasta puuhaili sillä välin. Tällä kertaa sotajoukkoja johtaa Ateenan Themistokles, kun taas vihollisten puolella vastassa on laivastokomentaja Artemisia.

Pelaajatermeillä Rise of an Empire on siis laivastolisäri, jossa punaviittaisen armeijan sijasta pelataan siniviittaisella armeijalla. CGI-taustoja, hidastuksia ja miehistä silmäkarkkia tarjoillaan aivan kuten viimeksikin, mutta nyt naiskauneudesta vastaa Lena Headeyn (Kuningatar Gorgo) lisäksi Eva Green (Artemisia).

300: Rise of an Empire

Rise of an Empire on kuin pitkä, pitkä välianimaatio, mutta se tarjoaa kieltämättä värikkäämmän hahmogallerian ja enemmän vaihtelua kuin alkuperäinen 300. Vaihtelu tuo tarinaan myös hajanaisuutta, mutta ainakaan se ei ole niin raskassoutuinen.

Tämä on mainos:

Tietokone-efektit ovat jälleen kerran komeaa katsottavaa, ja syytäkin olisi, nojaahan elokuva niihin lähes kokonaan. Rise of an Empire julkaistiin kuitenkin kovin erilaiseen maailmaan kuin edeltäjänsä. Siinä missä 300:n häpeämätön keinotekoisuus oli aikanaan uutta ja erikoista, on samaa nyt katseltu televisiosta Spartacus-sarjan muodossa vuosikaupalla.

Onhan Rise of an Empire huomattavasti Spartacusta eeppisempi, mutta sen yleisilme ja verisyys eivät enää riitä nostattamaan kulmakarvoja. Elokuva on menettänyt ns. potentiaalisen wow-efektinsä, eikä sen takaa löydy suoraan sanottuna oikein mitään. Näyttelijänsuoritukset ovat joko täysin unohdettavia tai riemastuttavan övereitä, ja dialogi on sitä samaa paatoksellista jöötiä kuin aiemminkin.

On tälläkin elokuvalla paikkansa, ja se on kostean illanvieton taustaviihteenä, johon ei ole tarkoituskaan kiinnittää kovin tarkkaa huomiota. On vähän sama kuin jutustelun ohella kierrätettäisiin ohjainta God of Warin merkeissä, mutta nyt kenenkään ei tarvitse keskittyä pelaamaan. Liika keskittyminen 300: Rise of an Empiren sisältövapaaseen pullisteluun johtaakin lähinnä pitkästymiseen.

300: Rise of an Empire300: Rise of an Empire
Tämä on mainos:
300: Rise of an Empire300: Rise of an Empire
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä