Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Jack Ryan: Shadow Recruit

Jack Ryan: Shadow Recruit

Jack Ryan ratsastaa jälleen neljännen näyttelijänsä voimin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jack Ryan on - kuten monet hahmot nykyään - jälleen nuori. Vanha sotahevonen on palautettu siloposkisempaan muotoon, jotta nuorisokin tulisi taas tämän seikkailuita seuraamaan. Neljännen Jack Ryanin rooliin on päässyt oman nuorennusleikkauksensa kokeneen James T. Kirkin näyttelijä Chris Pine.

HQ

Jack on tällä kertaa WTC-iskun julmistuttama yliopistopoika, joka käy sankaroimassa itsensä kuntoutukseen merijalkaväen ja Afganistanin kautta. Kaverin vakaumus tekee vaikutuksen vanhempaan CIA-agenttiin, joka haalii Ryanin tiedustelulafkan riveihin.

Jack Ryan: Shadow RecruitJack Ryan: Shadow Recruit

Shadow Recruit ei perustu mihinkään Clancyn kirjaan, ja siihen on lähinnä napsittu joitakin ydinteemoja tämän tarinoista. Tähtilippu ja patriotismi ovat tietenkin mukana, mutta 2010-luvulle sopivammassa muodossa. Pahuus asuu kuitenkin jälleen Venäjällä, koska kasari on nykyään muotia suurvaltasuhteissa.

Elokuvan tähdityksessä vaihtelevat sekä vanhemman että nuoremman yleisön suosikit. Ohjaaja Kenneth Branagh huolehtii pahistelusta, samalla kun Kevin Costner esittää Ryanin mentoria. Naispääosassa nähdään puolestaan Kiera Knightley, joka sopiikin hyvin Pinen vastapariksi. Ryanin kihlattu on mukavasti toimintaelokuvissa totuttua aktiivisempi naishahmo, joka ei vain jää nurkkaan vikisemään, kun Jack pelastaa Amerikkaa. Tästä annan elokuvalle lisäpisteitä.

Tämä on mainos:

Roolisuoritukset ovat mukiinmeneviä, joskin luvassa on tietenkin pientä epätasaisuutta, kun mukana on palkittuja näyttelijöitä sekä Chris Pine. Ei Pinekään mitenkään kamala ole, mutta tämän suoritus ei ole omiaan nostamaan Jack Ryania takaisin merkittävien elokuvahahmojen joukkoon.

Muutenkin Shadow Recruit herättää kysymyksen siitä, mikä elokuvassa ylipäätään on Jack Ryania? Se ei varsinaisesti istu hahmon vanhaan kaareen, eikä sen tarina ole itsessään mieleenpainuva. Tokihan Ryanin nimen käyttäminen toi teattereihin vanhempaa yleisöä, mutta nuoriso loisti Pinesta huolimatta poissaolollaan.

Jos Ryanin nimen unohtaa, on Shadow Recruit ihan kiva toimintaleffa. Branaghin ohjaus on tiukkaa ja toimivaa, mutta kenties hieman liian siloiteltua ja mekaanista. Vauhtia ja vaaratilanteita rainassa on riittävästi pitämään yleisö hereillä ja väkivalta muistuttaa varhaisempien Bourne-elokuvien kivuliaan realistisesta otteesta.

Shadow Recruitin todenmukainen mainoslause olisi kuitenkin ollut: "Ei harmittanut katsoa."

Tämä on mainos:
Jack Ryan: Shadow Recruit
Jack Ryan: Shadow RecruitJack Ryan: Shadow Recruit
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä