Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Orange is The New Black, 2. kausi

Orange is The New Black, 2. kausi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Orange Is the New Black oli ensimmäisellä kaudellaan yksi Netflixin pirteimmistä uutuuksista. Siksi kenellekään tuskin tulee yllättyksenä, että sarja on nyt ponnistanut toiselle kaudelleen ja kolmas on jo tuotannossa.

HQ

Ensimmäisellä kaudella jännättiin, kuinka Piper soveltuu vankilan koviin kuvioihin koulutettuna valkoisena naisena. Vastaus oli tietenkin "huonosti", mutta kauden loppuun mennessä Piper alkoi olla kiven sisässä kotonaan niin hyvässä kuin pahassakin.

"Lisää samaa" saattaa toimia joissakin sarjoissa, mutta onneksi OItNB:n tuottajat eivät ole tyytyneet tähän. Sen sijaan pakkaa sekoitetaan kunnolla heti toisen kauden ensimmäisessä jaksossa, ja sekä paikat että naamat vaihtuvat tavalla, joka puhuu hyvän pelisilmän lisäksi myös kasvaneesta budjetista. Vanhaa hyvää pohjaa ei olla kuitenkaan heitetty pois, vaan siihen palataan, kun aika on taas kypsä.

Tutut hahmot ja näyttelijät ovat siis edelleen kehässä aivan yhtä oivallisina kuin ennenkin. Trekkikapteeni Janewayta esittänyt Kate Mulgrew loistaa edelleen Redin roolissa, ja sekä hänen että "Crazy Eyesin" taustoja valotetaan lisää, joka tuo jo valmiiksi mielenkiintoisiin hahmoihin uudenlaista syvyyttä.

Orange is The New Black, 2. kausi
Tämä on mainos:

Juuri nämä sukellukset hahmojen menneisyyteen pitävät tarinankerronnan tuoreena, eivätkä jaksot juutu yksinomaan vankilan seinien sisälle. Toisen kauden aikana niiden ulkopuolella tosin pistäydytään muutenkin aiempaa useammin, ja tähän asti irralliseksi jääneitä kuvioita kursitaan osaksi ydintarinaa.

Tämä kausi ottaa myös aiempaa enemmän kantaa moninaisiin epäoikeudenmukaisuuksiin, jotka kohdistuvat vankeihin amerikkalaisessa oikeusjärjestelmässä. Vaikka OItNB onkin päällisin puolin draamakomedia, löytyy sen ronskien vitsien ja mustan huumorin alta myös vimmaa, joka kuplii esille rivien väleistä ja välillä myös riveistä itsestään. Sarjasta olisi hyvin helpolla saatu saarnaava, mutta käsikirjoittajat ovat onnistuneet ainakin tähän mennessä pitämään tasapainoa yllä. Vangeistakaan ei tehdä yksinomaan olosuhteiden uhreja, vaan osa näistä on punkkansa ansainnut enemmän tai vähemmin puhdasverisellä kusipäisyydellä.

Toista kausi on siis vallan mainio. Mukana on paljon uutta, mutta se yhdistyy luontevasti vanhoihin vahvuuksiin. On myös harvinaisen hankalaa koittaa keksiä toista sarjaa, jossa olisi näin monipuolinen ja mielenkiintoinen hahmogalleria. Kolmas kausi ei voi ilmestyä riittävän pian.

Orange is The New Black, 2. kausi
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä