Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Need for Speed

Need for Speed

Halpahalliversio Fast & Furiousista tarvitsee lisää nopeutta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kellään oli tuskin mitään suuria odotuksia Need for Speedistä, ainakaan ennen kuin sen pääosaan pestattiin Aaron Paul. Breaking Badin Jessenä kunnostautuneella Paulilla on kieltämättä paljon potentiaalia, mutta tällä kertaa sitä ei valitettavasti saatu ruutuun asti.

HQ

Paul esittää nyt Tobey Marshallia, joka on luonnollisesti sekä kilpa-ajaja että tuunaaja. Marshall haaveilee osallistumisesta eläköityneen eksentrikon järjestämään De Leon -kisaan, mutta sitä varten tarvitaan kunnollinen ajokki. Juoni ei ole onneksi aivan niin yksinkertainen, että siinä vain tienattaisiin (pelien tapaan) resursseja parempiin autoihin, kunnes se paras kisa aukeaa, mutta tarinan mutkat ovat niin kuluneita, että tiehallinto julkistaisi ne ajokelvottomiksi.

Kulunutta juonta kerrotaan kökköisen dialogin avustuksella, eikä elokuvassa tarvitse pelätä näkevänsä mitään suuria näyttelijänsuorituksia. Pääpahis on lähinnä säälittävä, ja De Leonin järjestäjää esittävä Michael Keaton nousee helposti elokuvan valopilkuksi, koska hän osaa puristaa hupia irti huonostakin dialogista.

Mutta eihän Need for Speed kerro ihmisistä vaan autoista. Elokuvan ajokkivalikoima on kiitettävä, ja siinä on panostettu mm. amerikkalaiseen muskeliin. Se on perinyt peleistä tasorakenteen, jossa kuhunkin osuuteen kuuluu oman autovalikoimansa. Pääosaa esittää kuitenkin Fordin uusi Mustang-malli aina siihen pisteeseen saakka, että tuotemainostus alkaa tulvia yli äyräidensä.

Valitettavasti leffa sortuu siihen perusvirheeseen, että varsinaisen kilpa-ajon huuman esittämisen sijasta siinä turvaudutaan toinen toistaan epätodennäköisempiin temppuihin, joille voi vain pyöritellä silmiään. Perinteisissä stunteissahan ei ole mitään vikaa, mutta mukana on parikin kohtausta, joiden käsitys fysiikasta aiheuttaa ennenaikaista kaljuuntumista yleisön repiessä hiuksia päästään.

Tämä on mainos:

Kaikenkaikkiaan Need for Speed jää halpahalliversioksi Fast & Furious -sarjasta. Siitä puuttuu persoonallisuutta, ja se on aivan liian pitkä. Aaron Paul ei ainakaan tämän esityksen perusteella sovellu sankarin rooliin, ja kenties hänen olisikin pitänyt päästä esittämään leffan pahista.

Need for SpeedNeed for Speed
Need for SpeedNeed for SpeedNeed for SpeedNeed for Speed
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Need for Speed

Need for Speed

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Halpahalliversio Fast & Furiousista tarvitsee lisää nopeutta.



Ladataan seuraavaa sisältöä