Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Violet & Daisy

Violet & Daisy

Teini-ikäiset salamurhaajat tunaroivat keikkansa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Minkä tahansa elokuvan tarkoitus on herättää katsojassaan tunteita. Tähän on useita keinoja, joista ehkä tehokkain on kulttuurin avulla sisäänrakennettujen tabujen rikkominen. Violet & Daisy tekee juuri tämän asettaen kaksi nättiä teinimimmiä salamurhaajiksi. Lopputulos on erikoinen sekoitus viattomuutta ja kovaksikeitettyä rikollista alamaailmaa.

HQ

Violet ja Daisy ovat kaksi söpöä alaikäistä tyttöä, joiden työnkuva poikkeaa hieman stereotypiasta. He nimittäin päästävät rahaa vastaan ilmoja pihalle pahoista tai vähemmän pahoista miehistä. Yksi helpolta tuntuva keikka menee kuitenkin puihin kohteen käyttäytyessä täysin odottamattomalla tavalla. Koko loppuaika leffasta kuluu kolmen avainhahmon henkilöhistorian kertomiseen ja alun perin suoraviivaiselta näyttäneen keikan loppuun saattamiseen. Rainan eriskummallista lähtökohtaa lukuun ottamatta mitään tajunnanräjäyttävää juonenkäännettä ei kuitenkaan elokuvassa ole tiedossa. Tämä on harmi, koska juuri sellaisen kokonaisuus olisi tarvinnut kohotakseen keskinkertaisuuden yläpuolelle.

Toteutus on episodimainen ja rytmiltään häiritsevän rauhallinen. Kiireettömyyttä korostaa musiikin lähes täydellinen puuttuminen ja toimintakohtausten runsas hidastustehoste. Näyttelijät puhuvat dialoginsa rauhallisella tempolla. Edes ilmeikkyydellä ei liikoja pröystäillä, vaan kasvot kertovat pahimmillaan saman verran tunteita kuin Sylvester Stallone ja Arnold Schwarzenegger 1980-luvulla. Lisäksi tulitaisteluja on elokuvan kuluessa runsaasti, mutta aseista lähtevät äänet ovat poikkeuksellisen munattomia. Olen taipuvainen uskomaan, että tämäkin on ollut tietoinen ratkaisu.

Kolme keskeisintä henkilöhahmoa ovat tytöt ja heidän kohteensa. Jostain mystisestä syystä elokuva ei paneudu riittävästi juuri siihen kaikkein kiinnostavimpaan asiaan. Millä tavalla teinitytöt on aikoinaan rekrytoitu salamurhaajiksi? Millainen kotitausta heillä on? Kuka on heidän mystinen työnantajansa? Hengestään päästettävä kohde on kavaltanut rahaa vääriltä ihmisiltä, mutta juuri sen syvemmälle ei hänenkään persoonaansa syvennytä.

Päällimmäisin kokemus lopputekstien rullaillessa on ihmetys. Mitä minä oikeastaan katselin viimeiset 90 minuuttia? Tai tiedänhän minä, koska tarina on kerrottu hyvinkin suoraviivaisesti ja selkeästi. Tekijöiden sanoma elokuvan taustalla jää silti täysin hämäräksi. Lisämateriaaleja ei valitettavasti ole, sillä nyt olisin kaivannut ohjaajaa kameran eteen kertomaan lisää projektistaan.

Tämä on mainos:
Violet & Daisy
Violet & Daisy
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä