Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Grand Piano

Grand Piano

Mainio trilleri uudella juonella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Trilleri on genre, joka on minusta aina ollut vähän vaikea määritellä sanallisesti. Useimmiten lajityypin edustajat voisi luokitella myös joko toimintaelokuviksi tai kauhuksi - tai ainakin nämä kaksi genreä ovat lähimpinä trilleriä. Trillereiden selkein ominaispiirre tuntuisi kuitenkin olevan piinaava jännitys. Hyvät trillerit pitävät katsojan varpaillaan ja haukkomassa henkeään, ja tähän kykenee myös Grand Piano.

HQ

Grand Pianon alkutilanne on ainutkertainen. Taru sormusten herrasta tuttu Elijah Wood (eli Frodo Reppuli) esittää esiintymislavoille palaavaa klassista pianistia Tom Selznickiä. Vikkelistä sormistaan tuttu pianotaituri on pitänyt usean vuoden tauon esiintymisestä jäädyttyään edellisellä kerralla kesken haastavan kappaleen. Vanha kömmähdys kummittelee edelleen mielessä, vaikka taitoa kyllä olisi vaikka muille jakaa.

Konserttipaikalle saapuvalle Selznickille kuittaillaan menneisyyden mokasta, mikä saa koulutetut kädet tärisemään entistäkin rajummin. Aidosti elokuva lähtee käyntiin kuitenkin itse esityksen aikana, kun nuottikirjassa lukee punaisella "Soita yksikin nuotti väärin, niin kuolet". Seuraavaksi yläparvelta kiikarikiväärillä tähtäilevä kriminaali käskee pianistia hakemaan takahuoneesta mikrofonilla varustetut kuulokkeet reaaliaikaisempaa uhkailua ja kuumottelua varten.

Grand Pianossa on paljon hyvää. Tuoreen tarinan lisäksi kuvaustyö on laadukasta ja konserttihalli näyttää kauniin tunnelmalliselta vahvoine väreineen. Elijah Wood voittaa näyttelijäntyöllään ja eläytymisellään katsojan puolelleen, mikä on erityisen tärkeää tällaisessa elokuvassa. Lisäksi myös lähinnä äänenä esiintyvä John Cusack vetää kaikkivoimaisen antagonistin roolinsa sopivan ilkeästi. Kokonaisuus vangitsee katsojan kiinnostumaan siitä, mitä ihmettä lopputeksteihin mennessä voikaan tapahtua. Suurin ongelma elokuvassa lopulta on, että lähes koko elokuvan ajan kasvava jännitys laukeaa lopulta liian pliisulla ja epätyydyttävällä tavalla. Lopputulos ei yksinkertaisesti onnistu lunastamaan elokuvan sille asettamia odotuksia.

Grand Piano onnistuu viihdyttämään erinomaisesti, vaikka joistain sen juonellisista ratkaisuista ja mahdollisista epäkohdista voidaan varmasti kiistellä. Tarpeeksi uusi tarina varmistaa sen, että tämä elokuva tullaan muistamaan vielä vuosienkin kuluttua. Arvosanan puolesta potentiaalia oli helposti yhdeksikköön, mutta valitettavasti pakki ei aivan pysynyt kasassa kalkkiviivoille asti.

Tämä on mainos:
Grand Piano
Grand Piano
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä