Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
A Million Ways to Die in the West

A Million Ways to Die in the West

Länkkäriä ja alatyylin huumoria yhdistelevä raina ei sovi kaikille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Family Guy -sarjalla mainetta niittänyt Seth MacFarlane loihtii villin lännen uuteen uskoon. Jälki on visuaalisesti komeaa, mutta roisi huumori rajaa kohderyhmää.

HQ

1880-luvun Arizona oli aluetta, jossa ei oikeastaan ollut mitään hyvää. Siksi elämästä piti tehdä siedettävää olemalla hauska. Näin uskoo lammasfarmari Albert (MacFarlane), joka heti leffan alkajaisiksi menettää nössöilyn vuoksi tyttöystävänsä. Kuvaan ratsastaa kuuma mimmi Anna (Charlize Theron), joka sattuu olemaan lännen pahamaineisimman pahiksen vaimo. Clinch Leatherwood (Liam Neeson) ei tietenkään katso moista vehtailua hyvällä. Koko lännenkylän väki joutuu lopulta ottamaan osaa välienselvittelyyn.

Tuotantoarvot ovat tässä rainassa kohdallaan. Kaikkeen on panostettu kuvauspaikoista alkaen ja se myös näkyy. Siksi on hyvin harmillista, ettei käsikirjoitus yllä visuaalisen ilmaisunsa timanttiselle tasolle. Elokuvalla on hetkensä ja niitä on oikeastaan aika paljon, mutta mauton alatyylin huumori ei missään vaiheessa sovi muun kattauksen sekaan. Ehkä kyse on poikkeuksellisesta tyylilajien yhdistämisestä: komediaa ja länkkäriä ei perinteisesti ole nähty samassa rainassa.

Kaikki näyttelijät pistävät parastaan, ja jokaisen suoritus tuo oman lisänsä sujuvasti etenevään kokonaisuuteen. Mieleen jää erityisesti Sarah Silvermanin prostituoitu Ruth, joka säästää itseään avioliittoon eikä sen vuoksi halua olla intiimissä kanssakäymisessä poikaystävänsä kanssa. Liam Neesonin pahistelu tekee tehtävänsä, mutta hänen hiljaisesti murahteleva konnansa jää muiden suoritusten varjoon. Charlize Theronin suu käy puolestaan parin tunnin aikana niin roisin miehekkäästi, että jopa karskit karjut punastuvat.

Lisämateriaalit ovat varsin kattavat. Runsaat poistetut ja pidennetyt kohtaukset antavat silmäyksen elokuvan tekoprosessiin. Ilmeisesti varsin usein käsikirjoitusta on pidetty vain lähtökohtana, jonka puitteissa näyttelijät ovat sitten kameran käydessä toteuttaneet itseään. Lopputuloksen kannalta tämä on ollut pääasiassa hyvä asia, mutta silti osa vitseistä olisi saanut jäädä kertomatta. Viralliset katsaukset kulissien taakse kertovat sen, minkä nokkela katsoja on osannut jo valmiistakin materiaalista päätellä. Hauskaa lisäviihdettä ne silti tarjoavat.

Tämä on mainos:

A Million Ways To Die in The West on korkeilla tuotantoarvoilla ladattu komedia, jonka alatyylin huumori ei varmastikaan miellytä kaikkia. Oikeanlaisilla odotuksilla luvassa on kelvollista viihdettä muutaman tunnin ajaksi. Ennakkotiedot lännenelokuvista auttavat ymmärtämään joitakin vitsejä.

A Million Ways to Die in the WestA Million Ways to Die in the West
A Million Ways to Die in the West
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä