Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Love Punch

Love Punch

Positiivinen ja värikäs elokuva osoittautuu täysin hajuttomaksi ja mauttomaksi tekeleeksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Elokuvabisnes on monella tapaa mielenkiintoista. Jo aivan leffojen rivikuluttaja pystyy tavallisesti aistimaan pelkistä blu-ray-kansista ja julisteista, onko elokuva mistään kotoisin. Vaikka The Love Punchin kansissa komeili kaksi niinkin tunnettua ja menestynyttä näyttelijää kuin Pierce Brosnan (James Bond, Mamma Mia!) ja Emma Thompson (Talo jalavan varjossa, Järki ja tunteet, Harry Potter), intuitioni osasi varoittaa, että luvassa on hersyvän huumorin sijasta kuivaa draamaa b-luokan elokuvassa. Toisaalta on toki ymmärrettävää, että keski-ikäiset brittitähdet vetoavat enemmän ikäihmisiin kuin kaltaisiini nuoriin jannuihin.

HQ

Elokuvan alkuasetelma on paljon tylsempi ja kliseisempi kuin mitä se voisi olla. Hyvin säilynyt Emma Thompson esittää miehestään eronnutta Kate Jonesia, joka epäuskottavan epätoivoisesti etsii uutta sulhoa internetin deittipalstoilta. Kokenut ja elämää nähnyt yhden lapsen äiti on kiusallisesti aivan hämillään tekstatessaan kiinnostuneelle ranskalaismiehelle. Naisten suosiossa edelleen oleva Pierce puolestaan esittää vanhaa herrasmiestä Richard Jonesia, joka ei myöskään ole onnistunut luomaan kestävää suhdetta päättyneen avioliittonsa jälkeen. Richardilla on itse asiassa edelleen lämpimiä tunteita Katea kohtaa, mutta uusia tuulia etsivä nainen on elokuvassa hieman ikävän Richard-vastainen.

The Love Punchin juonessa eronnut aviopari päätyy monimutkaisen kuvion kautta pitkästä aikaa yhteiselle asialle. Richard luulee juuri myyneensä omistamansa firmansa jollekin ostajalle, mutta hämärien olosuhteiden myötä firma päätyykin kavalluksen kautta konkurssiin. Kalliin bankrotin myötä lähtee valitettavasti kävelemään myös parin yhteisen pojan säästötili. Tästä kaikesta tulistuneena Richard ottaa yhteyttä Kateen, joka taivuteltuna suostuu lähtemään Pariisiin, rakkauden kaupunkiin, selvittämään kadonneen rahamassan kohtaloa.
Elokuvan juonen tarjoama huumori on päällisin puolin varsin nuivaa.

Iso osa yritetystä nauratuksesta ponnistaa siitä, kun pariskunta päättää omituisen epärealisesti ottaa lain omiin käsiinsä ja lähteä varkaisiin rikkaan kavaltajan kartanolle. Elämän murjoma kaksikko riskeeraa henkeään ja vapauttaan aivan päättömästi ja vielä vitsailee sillä, kuinka idea on älytön mutta he tykkäävät siitä. Karismaattiset Pierce ja Emma näyttelevät ihan hyvin yhteen, mutta mitenkään erityisestä kemiasta ei voi puhua. Touhu pysyy koko ajan tiukasti pintasolla. Elokuvan draama on muutenkin toteutettu heikosti ja leffaa vaivaa tietynlainen lattea sitcom-fiilis.

The Love Punchin hyvä puoli on siinä, että se on hyvin positiivinen, elämäniloinen ja värikäs elokuva, joka ei loukkaa ketään. Samalla tämä on myös elokuvan suurin heikkous, sillä The Love Punch ei herätä oikein minkäänlaisia tunteita. Se jää kokonaisuudessaan - niin hyvässä kuin pahassakin - todella mitäänsanomattomaksi.

Tämä on mainos:
Love Punch
Love Punch
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Love Punch

Love Punch

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Jouni Hakkarainen

Positiivinen ja värikäs elokuva osoittautuu täysin hajuttomaksi ja mauttomaksi tekeleeksi.



Ladataan seuraavaa sisältöä