Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Devil's Due

Devil's Due

Täysin yllätyksetön kauhuilu yliluonnollisilla elementeillä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jotkut elokuvat vain tuntuvat täysin persoonattomilta. Yleensä tämä johtuu siitä, ettei leffalla ole mitään omaperäistä sanottavaa. Devil's Due on juuri tällainen tuotos: kaikki sen osa-alueet on liian selvästi lainattu muualta. Kokonaisuus on kyllä saatu toimivaksi, joten elokuvantekijät selvästi osaavat asiansa. Työryhmä olisi kuitenkin tarvinnut paljon paremman projektin työstettäväkseen.

HQ

Vastavihitty pariskunta matkustaa kaukomaille häämatkalle. Paikan päällä heidät houkutellaan outoihin bileisiin ja juotetaan täysin humalaan. Seuraavana aamuna kumpikaan ei krapulaltaan muista kuinka he päätyivät takaisin hotellilleen. Kotiin palaamisen jälkeen tuore rouva huomaa olevansa raskaana. Seuraavan yhdeksän kuukauden aikana tapahtuukin sitten kummia ja pahuus pääsee valoilleen.

Devil's DueDevil's Due

Koko elokuva on kuvattu kotivideoiden ja valvontakameroiden näkökulmasta. Ihan ongelmitta tällainen ei varmasti ole onnistunut, joten täytyy nostaa hattua tekijöiden kekseliäisyydelle hankkia tarvitsemansa otokset valitulla tyylillä alusta loppuun saakka. Niin ikään rytmitys ja leikkaus on saatu hyvin toimiviksi. Devil's Due toimiikin ehkä parhaiten tekijöidensä työnäytteenä matkalla oikeiden projektien pariin.

Näyttelijäsuoritukset ovat toimivia. Pariskunta on ulkonäöllisesti mattimeikäläisen tasoa, mikä tuo piirun verran lisää uskottavuutta tällaiseen lähiökauhuiluun. Harmillisesti kaikkien persoonat jäävät varsin yksiulotteisiksi: pääasiallinen ilme heidän kasvoillaan on epätietoisuus ja hämmennys ympärillä vellovista tapahtumista.

Tämä on mainos:

Lisämateriaaleina on kourallinen samojen tekijöiden aiempia lyhytelokuvia eivätkä ne liity varsinaiseen elokuvaan mitenkään. Lisäksi varttitunnin paneelikeskustelussa avaintekijät kertovat firmansa perustamisesta ja rakkaudestaan elokuviin. Ekstrat vahvistavat entisestään vaikutelmaani siitä, että Devil's Due on heidän pääsylippunsa oikeiden projektien pariin.

Kokonaisuus kaatuu rymisten siksi, että sen perustana oleva käsikirjoitus ei toimi. Tai tietyllä tavalla toimiihan se, mutta tarinalla ei ole mitään omaa sanottavaa. Tällaisen elokuvan pystyy kuvailemaan sanallisesti kaverilleen kahdessa minuutissa, minkä jälkeen leffan voi jättää katsomatta ja keskittyä johonkin muuhun.

Devil's DueDevil's Due
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Devil's Due

Devil's Due

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Täysin yllätyksetön kauhuilu yliluonnollisilla elementeillä.



Ladataan seuraavaa sisältöä