Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Video Games: The Movie

Video Games: The Movie

Videopelien lyhyt historia amerikkalaisin silmin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Saatuaan joukkorahoitusta niin Kickstarterista kuin Indiegogoltakin, ohjaaja Jeremy Snead päätti tehdä dokumentin videopeleistä. Maltillisilla odotuksilla lähestyvä katsoja on lopputulokseen tyytyväinen.

HQ

Sisällöllisesti Video Games: The Movie ei yllätä. Videopelien historia käydään läpi vahvasti amerikkalaisesta näkökulmasta eivätkä haastatellut persoonat kerro mitään poikkeuksellista. Valittu henkilökavalkadi ei ole kattava läpileikkaus peliteollisuudesta. Tuntematon elokuvantekijä ei varmaankaan saanut projektiinsa kaikkia haluamiaan pelintekijöitä. Pelkästään Pohjois-Amerikkaan keskittyminen harmittaa, mutta toisaalta ohjaaja on viisaasti pysytellyt aihealueilla, jotka varmasti hallitsee. Japanin ja Euroopan katsaukset olisivat saattaneet vain pitkittää elokuvaa ja olla sisällöllisesti hapanta sillisalaattia.

Video Games: The MovieVideo Games: The Movie

Video Games: The Movie on katsomiskokemuksena erittäin nautittava. Tunnelma on kautta linjan positiivinen ja videopelejä suitsuttava. Tarinan kaari etenee kronologisesti ohjaajan poimiessa historian aarrearkusta tärkeiksi katsomiaan pointteja. Mukana on runsaasti kaikenlaisia tilastoja ja numeroita. Näitä on onneksi helppo seurata, koska värikkäät ja selkeät animaatiot havainnollistavat jokaista tietoiskua. Kylmiä faktoja saadaan eläväksi sisällyttämällä mukaan ihmisten kertomia kokemuksia videopeleistä. Joku muistaa lapsuuden joulun 8-bittisen Nintendon kanssa. Toiselle työpaikalta saatu vakava varoitus liiallisesta Doomin pelaamisesta on varhaista aikuisuutta määrittävä muisto. Kolmannelle sairaalaan tuotu Nintendo DS auttoi pitämään mielen virkeänä paranemisprosessin aikana. Ohjaajan tarkoituksena on ilmeisesti ollut painottaa, että alati kasvavalle joukolle ihmisiä videopelit ovat olleet merkittävä osa heidän elämäänsä lapsesta asti.

Jeremy Snead esittää videopelien lyhyen historian sellaisena kuin pohjoisamerikkalainen peliharrastaja sen haluaa nähdä. Kautta linjan positiivisesti ylistävä dokumentti on mukava poikkeus säännöstä, koska videopeleillä tahtoo vieläkin olla jonkinlainen rappiollisen viihteen maine.

Tämä on mainos:
Video Games: The MovieVideo Games: The MovieVideo Games: The Movie
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä