LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      elokuva-arviot
      Are You Here

      Are You Here

      Dialogiin nojaava draama yrittää olla komedia.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto

      Paremmin TV-sarjojen Mad Men ja Sopranosin käsikirjoittajana tunnettu Matthew Weiner kokeilee siipiään ohjaajana. Miehen tausta vakavien draamojen kynäilijänä paistaa turhan hyvin läpi. Are You Here on hidastempoinen draama, joka yrittää kovasti olla komedia.

      HQ

      Lapsuudenystävät Steve (Owen Wilson) ja Ben (Zach Galifianakis) ovat ajan kuluessa kasvaneet hyvin erilaisiksi aikuisiksi. Steve on ainakin päällisin puolin menestyvä TV:n meteorologi, jonka harrastuksiin kuuluu kannabis. Ben taas on luonnonsuojelusta innostunut hippi. Miesten välinen ystävyys on silti kantanut vuosikymmenten ajan. Ben perii odottamatta suuren maatilan ja rahaa useita miljoonia dollareita. Uudessa tilanteessa kaikki ihmissuhteet järkkyvät, mutta ajan kuluessa myrsky vesilasissa tyyntyy ja elämä jatkuu tutuissa uomissaan.

      Are You HereAre You Here

      Elokuvassa on hillitön määrä verkkaista dialogia. Rauhallista etenemistä alleviivataan eleettömyydellä: huutohetket lasketaan yhden käden sormilla. Missään vaiheessa ei tunnu olevan kiire mihinkään, joten aina on aikaa keskustella. Leikkaus on niin ikään myös hidasta ja yhdessä kuvakulmassa saatetaan viipyä pitkiäkin aikoja. Ohjaaja on tehnyt selvän valinnan myös musiikissa: sitä nimittäin ei yleensä ole lainkaan. Vain muutamassa huippukohdassa hetken tunnelmaa kohotetaan herkällä sävelmällä.

      Are You Here olisi pitänyt markkinoida rauhallisena draamana, jossa havainnollistetaan rahan muuttava vaikutus pitkäaikaisiin ihmissuhteisiin. Komediaksi leffassa on aivan liian vähän nasevia lausahduksia, vaikka puhetta muuten piisaakin. Lajityypille outoa on myös runsas naiskauneus ja vieläpä ilman vaatteita esitettynä. Näillä kohtauksilla ohjaaja kykenee lisäämään ainakin heteromiesten mielenkiintoa hetkeksi, mutta mitään muuta tarkoitusta paljasteluilla ei tunnu olevan.

      Tämä on mainos:

      Lisämateriaaleissa ohjaaja kertoilee käsikirjoittamastaan tarinasta. Tarkoitus on ilmeisesti luoda lisää syvyyttä juuri nähdyn elokuvan henkilöhahmoihin, mutta mitään erityistä uutta ei onnistuta tuomaan esille. Are You Here on pettymys oikeastaan vain siksi, että se yrittää olla jotain muuta kuin onkaan.

      Are You HereAre You Here
      05 Gamereactor Suomi
      5 / 10
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä