Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Marco Polo

Marco Polo

Netflixin Game of Thrones ei saavuta tavoittelemaansa tasoa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Marco Polon nimi kertoo jo itsessään jotain niille, jotka selvisivät yläasteen historiantunneista lävitse. Kyseessähän oli venetsialainen kauppias, joka ainakin väitetysti koki suuria seikkailuita ja tapasi historian merkkihenkilöitä. Polo tosin kertoili näistä kokemuksistaan vankilassa sellikumppanilleen, joka sitten kynäili ne kirjaksi, josta liikkuu nykyään hyvin vaihtelevia versioita.

HQ

Tämä on tietenkin aivan mahtava pohja jolta tuottaa "historiallista" draamaa, koska siihen voi säveltää omiaan ilman suurempia tunnontuskia, ja juuri näin Netflix on tehnytkin uudessa sarjassaan.

Marco Polosta on selvästi kaipailtu omaa Game of Thronesia Netflixin valikoimiin. Jo alkuteksteissä on hieman tuttu fiilis, ja itse tarinassa nojataan vahvasti juonitteluun, unohtamatta tietenkään alastomuutta tai näyttävää väkivaltaa.

Polosta ei ikävä kyllä ole Thronesin haastajaksi. Se on kovin nättiä katseltavaa ja sekä lavastus että puvustus ovat aivan omaa luokkaansa, mutta siitä puuttuu kaikki veto. Dialogi on kautta rantain todella kohmeista ja jäykkää, eikä Marcon kohtalo voisi vähempää kiinnostaa. Sarjan mielenkiintoisin hahmo on ehdottomasti kuningas Baratheon, anteeksi, Kublai-kaani, jota esittää ansiokkaasti brittinäyttelijä Benedict Wong. Mukana on toki muitakin onnistuneita suorituksia, ja sarjan tuottajat ovat panostaneet epätavallisen hyvin aasialaisperäisiin näyttelijöihin.

Harmi vain, että sarjassa on panostettu myös aasialaisiin stereotyyppeihin, joten siinä liehuu niin sokeita miekkamestareita kuin tosi-tosi-pahoja pikkutyttöjen jalkoja sitovia ministereitä, jotka ovat tietenkin myös kungfu-mestareita.

Tämä on mainos:

Suoraan sanottuna Polo on parhaimmillaan näissä chopsocky-osuuksissa, koska silloin ruudulla ainakin tapahtuu jotain, ja taistelut ovat näyttäviä. Ne eivät vain millään tavoin istu sarjan muihin osiin, joissa ainakin pyritään jonkinlaiseen historialliseen tarkkuuteen.

Marco Polosta saisi varmasti puristettua kasaan ihan hyvän, Kublai-kaanin hahmoon keskittyvän parituntisen leffan, jossa nähdään sivuroolissa myös Marco Polo. Kymmentuntisena sarjana se on pitkästyttävä kuolemanmarssi, jossa on muutamia näyttäviä hetkiä.

Marco Polo
Marco PoloMarco Polo
Tämä on mainos:
Marco Polo
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Marco Polo

Marco Polo

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Netflixin Game of Thrones ei saavuta tavoittelemaansa tasoa.



Ladataan seuraavaa sisältöä