Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Deliver Us From Evil

Deliver Us From Evil

Onnistuneet lisämateriaalit nostavat riivaustarinan keskinkertaisuuden suosta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jo vuonna 1973 julkaistusta Manaajasta lähtien riivauselokuvat ovat olleet jokseenkin ennalta arvattavia. Syy tähän lienee tarinan väistämätön yksinkertaisuus: paha henki ottaa valtaansa jonkun huono-onnisen, josta pahuus sitten elokuvan lopussa manataan pois teatraalisella tavalla. Deliver Us From Evilin nostaa pois tästä keskinkertaisuuden suosta paitsi sen mielenkiintoinen päähenkilö niin ennen kaikkea blu-ray-julkaisun onnistuneet lisämateriaalit.

HQ

Sarchie (Eric Bana) on New Yorkissa elävä perheenisä, jonka teologiset näkökannat arjen poliisityö on kovettanut vuosien varrella. Sitten hän ajautuu tutkimaan juttua, jossa muutama Irakin sodan veteraani laittaa ranttaliksi. Lopulta ollaan kasvokkain itse vanhan vihtahousun kanssa kohdaten siinä sivussa omia menneisyyden syntejä. Hyvin perinteistä settiä siis, jos on sattunut yhtäkään lajityypin elokuvaa katsomaan viimeisen 30 vuoden aikana.

Deliver Us From EvilDeliver Us From Evil

Ohjaaja Scott Derrickson on ilmeisesti tiedostanut projektinsa mahdolliset sudenkuopat. Tehostekikkailun ja halpojen pelotteluefektien sijaan painopiste on keskushahmon persoonassa ja hänen läheistensä välisissä suhteissa. Elokuvan kuluessa Sarchielle syntyvä teologinen kriisi ei sinänsä herätä aatoksia, mutta hitaasti henkilökohtaisemmaksi muuttuvat pohdinnat omaperäisen jesuiittapapin kanssa lisäävät aimo annoksen syvyyttä katsomiskokemukseen. Henkimaailman pahiksia työkseen pois ajava Mendoza (Edgar Ramirez) johtaa Sarchien sellaisille itsetutkiskelun poluille, joille hän ei välttämättä olisi halunnut lainkaan astella. Tunnollista poliisin vaimoa tulkitsee Olivia Munn, mutta hänen roolikseen jää lähinnä nalkuttaminen työhönsä uppoutuvalle aviomiehelle. Riivatun pääpahiksen herättää eloon aavemaiseksi maskeerattu Sean Harris. Varsinainen henkilöhahmo poloisen sotaveteraanin takana jää kokonaan pimentoon, mikä on jossain mielessä harmillista. Katsojan tietämys demonin valtaaman henkilön persoonasta olisi ehkä lisännyt soppaan annoksen empatiaa.

Deliver Us From Evil on toteutettu pääasiassa vanhan koulukunnan keinoja käyttäen. New Yorkin Bronxiin sijoittuva tarina on kuvattu juurikin New Yorkin Bronxissa. Hiljalleen tihenevä tunnelma luodaan valon ja varjon leikillä, takavasemmalta kimppuun hyppäävällä musiikilla ja tietenkin hyvällä maskeerauksella. Tämä kaikki on antanut näyttelijöille todentuntuisen ympäristön, mikä näkyy erittäin onnistuneina työsuorituksina.

Tämä on mainos:

Lisämateriaalit nostavat julkaisun arvosanaa yhdellä kokonaisella pisteellä. Tekijät kertoilevat projektinsa taustoista monelta eri kantilta vastaten suurimpaan osaan niistä kysymyksistä, joita katsojalle todennäköisesti on herännyt elokuvan edetessä. Lyhyesti ilmaistuna ekstrat eivät ole kokoelma ylimääräisiä mainospätkiä, vaan täydentävät katsomiskokemuksen tyydyttäväksi kokonaisuudeksi.

Deliver Us From Evil ei tarinaltaan ole kummoinen. Kuitenkin mielenkiintoiset henkilöhahmot, sujuva kerronta ja täydentävät lisämateriaalit tekevät blu-ray-julkaisusta onnistuneen.

Deliver Us From Evil
Deliver Us From Evil
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä