Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Lentsikat 2: Pelastajat

Lentsikat 2: Pelastajat

Disneyn usein pätevä kaava osoittaa jo pieniä väsymisen merkkejä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pixarin animaatiot ovat aina viihdyttäviä ja positiivista energiaa uhkuvia. Kuitenkin useamman autoilun ja lentelyn jälkeen alkaa se hyväksi havaittu kaava erottua turhan selvästi. Lentsikat 2 on tämän kehityksen uusi merkkipaalu. Kaikki tehdään oikein ennalta määrättyjen askelten mukaan, mikä johtaa täydelliseen yllätyksettömyyteen. Lapsia tällainen ei välttämättä haittaa, mutta aikuiskatsojaa moinen jo vaivaa.

HQ

Edellisessä leffassa ryysyistä rikkauksiin kohonnut Dusty Crophopper nauttii kisaamisesta ja maineesta. Sitten tuleekin ongelmia: vaihdelaatikko alkaa reistailla eikä moista merkkiä ja mallia enää valmisteta. Edessä on siis väistämättä alanvaihto. Muutaman mutkan jälkeen ammatiksi valikoituu palo- ja pelastusala. Uusi työympäristö koostuu sekalaisesta seurakunnasta jäyhiä persoonia, joista yksikään ei ole erityisen muistettava. Lopulta kaikilla on kivaa ja maailma pelastettu. Ehkä muutama lapsi lisää hakeutuu aikuisena palomieheksi tämän katseltuaan.

Lentsikat 2: Pelastajat

Tarinan mitäänsanomattomuudesta huolimatta elokuvaa on mukava katsella. Pixarin visuaalinen laatu on aina ollut huippuluokkaa ja sama jatkuu Lentsikoiden jatko-osassakin. Erityisen onnistunutta on animoijien kyky antaa elottomille esineille persoonallisia piirteitä. Kikka on vuosien varrella menettänyt hieman tehoaan, mutta onneksi apuun rientää ääninäyttely. Veteraanin elkein Dustyn opettajaa tulkitsee Ed Harris, jonka hahmo olisi ansainnut parempaakin tekstiä käsiteltäväkseen. Melkein yhtä itsevarman suorituksen tekee Wes Studi intiaanitaustaisena pelastajakoneena. Lopputekstien mukaan myös Täydellisistä naisista muistettava Teri Hatcher ääntelee leffassa, mutta tästä ei jäänyt mitään muistikuvaa.

Lisämateriaalit ovat Pixarin aiempien julkaisujen tyyliin enemmänkin lyhytelokuvia juuri nähdyn kokopitkän rainan jatkeeksi. Tuovathan ne syvyyttä henkilöhahmoihin, mutta jäin kaipaamaan oikeaa lisätietoa elokuvan tekijöistä ja tuotannon eri vaiheista. Toinen vaihtoehto on tietenkin se, etten vain kuulu elokuvan kohderyhmään.

Tämä on mainos:

Lentsikat 2 on turvallinen jatko-osa Pixarin elävien autojen ja lentokoneiden sarjaan. Se on sujuvasti etenevä ja kaunis katsella, muttei riko jo aiemmissa elokuvissa vakiintunutta kaavaa mitenkään.

Lentsikat 2: Pelastajat
Lentsikat 2: Pelastajat
Lentsikat 2: PelastajatLentsikat 2: PelastajatLentsikat 2: PelastajatLentsikat 2: Pelastajat
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä