Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Lucy

Lucy

Vaara! Tämä elokuva voi puolittaa aivojesi kapasiteetin kertaiskusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Luc Besson tunnetaan yhtäältä klassikkojen kuten La Femme Nikita ja Leon ohjaajana, mutta toisaalta hänen perujaan on myös loputon virta hölmöjä toimintapläjäyksiä. Bessonin B-tuotanto ei kuitenkaan ole yleensä sortunut luulemaan itsestään liikoja, ei ainakaan niin pahasti kuin Lucyn tapauksessa.

HQ

Lucy kertoo yllättäen naisesta nimeltä Lucy (Johansson), joka päätyy sekoillessaan Taiwanissa tekemisiin vaarallisen huumejengin kanssa. Nämä nappaavat Lucyn kiinni ja neulovat tämän sisään paketin kokeellista uutta huumetta. Paketti päätyy kuitenkin vuotamaan, jossa vaiheessa homma muuttuu vajaammaksi kuin kiljusaavi juhannuksena.

Elokuva pohjautuu nimittäin siihen 1800-lukulaiseen väärinkäsitykseen, että ihmiset käyttävät vain kymmentä prosenttia aivoistaan. Kyllä, on vissi fakta ettei monikaan käytä kapasiteettiaan kovin hedelmällisiin tarkoituksiin, mutta se ei vielä tarkoita, että meillä on piilotettuja supervoimia nuppimme sisällä. Kun yhtälöstä vähennetään tukisolujen osuus, kertoo moderni aivokuvaus, että käytämme kyllä koko hyytelöä koko ajan, vaikka sitten kaljan hakemiseen tai Candy Crushin pelaamiseen.

Lucy

Lucy on kuitenkin toista maata. Kun päähenkilön aivokoppa alkaa käydä ylikierroksilla, tämä pystyy lukemaan kaikkia maailman kieliä, näkemään datavirtoja sekä hallitsemaan muun muassa sähköä ja painovoimaa. Käytännössä Lucystä tulee kaikkitietävä ja kaikkivoipa.

Tämä on mainos:

Tästä kumpuaa elokuvan suurin heikkous. Jos nyt ottaisimmekin Lucyn vain keskimääräistä hölmömpänä supersankarileffana ja jättäisimme huomiotta sen kumiakin kumisemman kumitieteen, jäisi meille edelleen ongelma kaikkivoivasta hahmosta, jota ei voi määritelmällisesti haastaa tai uhata millään tavoin.

Kun Lucy ensimmäistä kertaa saa voimansa, hän toimii äärimmäisen tehokkaasti ja määrätietoisesti yhdistäen täydellisen tilantajun äärimmäiseen kehonhallintaan erittäin kivassa pienessä toimintakohtauksessa. Voimiensa kasvaessa Lucy alkaa kuitenkin tehdä selviä virheitä ja toimia epäoptimaalisesti, jolloin hän vaarantaa sekä itsensä että muut. Näin elokuva rikkoo omaa sisäistä logiikkaansa, joka ei ole koskaan hyvä asia.

Epäjohdonmukaisuuden lisäksi Lucy luulee itsestään aivan liikoja. Elokuvassa vilisee (ilmiselviä ja alleviivaavia) leikkauksia eläinten maailmaan, ja siihen sisältyy myös ihmisen evoluutiota koskeva sivujuonne, jonka pyrkimys on epäilemättä olla todella syvällinen, mutta joka lopulta vain tyhmentää elokuvaa entisestään.

Lucy ei ole tästä kaikesta huolimatta täysin vailla ansioita. Mukana on hyvin Besson-henkinen pahis, mustaa huumoria sekä peruspäteviä toimintakohtauksia eri puolilta maailmaa. Kameratyö on vakaata ja osa kuvastosta varsin kaunista tai ainakin näyttävää.

Tämä on mainos:

Ikävä kyllä tämä sokerikuorrutus peittää alleen todellisen sontakakun, josta nauttiminen vaatii katsojaa kääntämään sen viimeisenkin aivosolun pois päältä ettei päähän alkaisi sattua vallan vietävästi.

Bluray-julkaisu jatkaa maan kaivamista omien jalkojensa alta "tiededokumentilla", jossa Morgan Freeman tekee uransa parhaan näyttelijänsuorituksen puhuessaan suoralla naamalla siitä, kuinka Lucyn tarinalle löytyy pohjaa myös tosimaailmasta.

Lucy
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lucy

Lucy

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Vaara! Tämä elokuva voi puolittaa aivojesi kapasiteetin kertaiskusta.



Ladataan seuraavaa sisältöä