Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Minions

Kätyrit

Kertomus kätyreistä on oikeastaan kokoelma vitsejä kehyskertomuksen kera.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kätyrit eli lontoolaisittain Minions on järjestyksessä kolmas elokuva, jossa näitä keltaisia pikkuotuksia nähdään. Leffa Itse ilkimys jatko-osineen ei kuitenkaan tarvitse olla tuttu, koska tarinaltaan Kätyrit on esiosa aiemmin nähdyille rainoille. Kelvollinen komiikka nojaa lähinnä hyvää tarkoittavien kätyreiden epäonnistumisiin palvellessaan kulloistakin herraansa.

HQ

Nyt saamme tietää senkin, että kätyrit ovat yhtä vanhoja kuin elämä itse. Kätyreiden elämän tarkoitus on palvella sitä, joka on kaikkein pahin ilkimys. Jäisessä luolassa perinteiseen elämäänsä kyllästyneet Stuart, Kevin ja Bob lähtevät rohkeasti valloittamaan uusia alueita päätyen lopulta 1960-luvun lopun Lontooseen. Lopulta koko saarivaltakunnan vakaus on uhattuna ja monarkian tulevaisuus vaakalaudalla.

Elokuva on sanalla sanoen älyvapaa. Siinä on selkeä kehyskertomus, jota on joka puolelta rikastettu pienillä vitseillä. Lopputuloksena saadaan kokoelma enemmän tai vähemmän onnistuneita kaskuja 1960-luvun Euroopasta ja Yhdysvalloista. Kätyreiden puhuma kieli on eräänlaista siansaksaa, jossa on elementtejä ainakin englannista ja espanjasta. Näin ollen tärkeimmäki tekijäksi muodostuu keltaisten olioiden fyysinen performanssi. Ratkaisu on toimiva, mutta lyö samalla leiman koko muulle elokuvalle. Ääninäyttelijöiden osuus nimittäin kutistuu huomattavasti. Ainoa edes hieman erottuva on Sandra Bullockin esittämä pääpahis. Vastaavasti suorastaan surkean suorituksen tekee Jon Hamm, joka muistetaan ehkä parhaiten Mad Men -sarjan Donald Draperina.

Leffan varsinainen toteutus on värikäs ja energinen. Tilanteet muuttuvat nopeaan tahtiin, joten elokuvaan täytyy keskittyä. Toisaalta pääjuonessa pysyy hyvin kärryillä, vaikka välillä jääkaapilla kävisikin. Parasta elokuvassa ovat kätyrit itse ja nimenomaan se, miten persoonallisia niistä on onnistuttu tekemään.

Lisämateriaalien tärkein anti on kolme itsenäistä lyhytelokuvaa, ja heti näiden perässä hiihtää katsaus kätyreiden syntyyn ja elokuvan tekemiseen. Ääneen pääsevät varsinkin käsikirjoittajat ja tuottajat eli he, joiden ansiosta keltaiset hahmot ovat juuri sellaisia kuin ne ovat.

Tämä on mainos:

Kätyrit on kehyskertomuksella ryyditetty kokoelma vitsejä, joiden kantavana teemana on 1960-luvun Englanti. Keltaisten otuksien ilmeikkyys ja vilpittömyys vetoaa varmasti ainakin osaan katsojista.

Minions
MinionsMinions
Minions
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Kätyrit

Kätyrit

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kertomus kätyreistä on oikeastaan kokoelma vitsejä kehyskertomuksen kera.



Ladataan seuraavaa sisältöä