Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Amy

Amy

Traagisen laulajattaren henkilökuva jää pintapuoliseksi katsaukseksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Asif Kapadian Senna-dokumentti on yksi kaikkien aikojen suosikkejani, joten odotin paljon myös Amylta. Kumpikaan dokkari ei vetoa minuun päähenkilöllään, mutta Sennassa Kapadian sai minut kiinnostumaan niin henkilöstä kuin lajistakin, jota en ollut muuten katsonut yhden täyden kierroksen vertaa.

HQ
AmyAmy

Amy ei valitettavasti yllä dokumenttina samanlaisiin sfääreihin. Rakenteellisesti se on hyvin samankaltainen suosikkini kanssa, ja se rakentuu kotivideoista ja aikalaisten haastatteluista. Ohjaaja pysyy näkymättömissä jossain taustalla ja luovuttaa parrasvalon sekä Winehouselle että tämän lähipiirille.

Mahtaako sitten syynä olla se, että moderni kotivideo tuntuu kaikessa aitoudessaan kovin halvalta? Lisäksi useimmat mukana olevat ihmiset ovat pätkissä vielä kovin nuoria, joten aivan niitä maailman syvällisimpiä settejä ei ole luvassa. Suoraan sanottuna Youtube on täynnä tätä tavaraa.

Tavanomaisuuden kuori murtuu Amyn käydessä laulamaan, mutta laulajasta kertovaksi dokumentiksi mukana on verrattain vähän musiikkia. Winehousen luontainen lahjakkuus kaikuu silti jo aivan varhaisimmista otoksista asti, mikä tekee lopputuloksesta niin kovin traagisen.

Tämä on mainos:

Se reitti, jonka kautta tähän lopputulokseen päästään, on kuitenkin kovin pinnallinen. Vaikka kyseessä on yli kaksituntinen vääntö, en lopulta saanut siitä sen enempää irti kuin keskiverrosta Wikipedia-sivusta. Katsojalle ei avaudu mitään uutta, ja käänteestä toiseen edetään ennustettavasti niiden samojen lausuntojen kautta, jotka kaikki ovat jo nähneet mediassa.

Ehkä tämäkin on nykypäivän ongelma. Kaikki on välittömästi verkossa, ja kulissien takainen kiinnostaa ihmisiä lähes enemmän kuin kulissien etuala. Niinpä dokumentaristi saa kaivaa todelta syvältä tuodakseen yleisölleen jotain tuoreita huomioita. Kapadian ei ole tällä kertaa tässä onnistunut.

Niinpä Amy on lopulta tuote, joka vetoaa etupäässä niihin laulajan faneista, jotka haluavat käydä kyynelehtien lävitse kaikki tutut "ristin asemat" yhä uudestaan ja uudestaan. Dokumenttina se on toki pätevästi koottu paketti, muttei tee muuten suurta vaikutusta.

Amy
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Amy

Amy

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Traagisen laulajattaren henkilökuva jää pintapuoliseksi katsaukseksi.



Ladataan seuraavaa sisältöä