Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2

Ärsyttävien hirviöhahmojen sekoilu jatkuu valitettavasti yhtä huonona ja turhana kuin ensimmäisessäkin osassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ohjaaja Genndy Tartakovsky on pitkän linjan animaatiotaituri. Miehen ansioluettelossa paistattelevat muun muassa sellaiset laatutyöt kuin Samurai Jack, alkuperäinen Star Wars: Clone Wars sekä harmillisesti vain yhteen kauteen jäänyt Sym-Bionic Titan, joista jokainen kuuluu henkilökohtaisiin suosikkeihini. Olin enemmän kuin innoissani Tartakovskyn esitellessä ensimmäisen täysipitkän animaatioelokuvansa, Hotel Transylvania (2012), joka ainakin paperilla vaikutti mielenkiintoiselle aiheelle hirviöhotelleineen ja klassisine hirviöineen. Harmikseni elokuva kuitenkin oli suuri pettymys itsestään selvien ja puhkikulutettujen vitsien, tyhjän sisällön sekä heikkojen hahmojen takia. Tartakovsky kuitenkin palasi tekemään elokuvalle jatkoa mutta tällä kertaa minua pelotti, sillä odotukset eivät olleet enää korkealla koettuani ensimmäisen elokuvan.

HQ

Ensimmäisen elokuvan lopussa Dracula (Adam Sandler) hyväksyi vampyyrityttärensä Mavisin (Selena Gomez) ja reppureissaaja Jonathanin (Andy Samberg) suhteen, vaikka jälkimmäinen onkin ihminen. Luonnollinen jatkumo tarinalle on, että pari päätyy naimisiin, hankkii lapsen ja kasvattaa sen viiden ikävuoden kulmille. Tässä vaiheessa Hotel Transylvania 2 -elokuvaa on mennyt noin 20 minuuttia. Loppuajan Dracula yrittää saada monsterikamujensa avulla lapsenlapsestaan hirviöpuolen esiin, sillä eihän kauheudestaan tunnettu vampyyrisuku voi jatkua ihmismuodossa.

Hotel Transylvania 2Hotel Transylvania 2

Elokuva etenee aivan liian hurjaa vauhtia. Vitsiä ladotaan toisen päälle ennen kuin edellinen on ehtinyt edes loppua. Tilanteet ja hetket katkaistaan kiireen alta kuin seinään ja jos loogisuus jää jalkoihin, sitä ei ehdi jäädä miettimään tai ainakaan tekijät eivät ole näin tehneet. Varmaan tästä samaisesta hektisestä tahdista johtuen jokainen hahmo tuntuu kärsivän ADHD:sta. Vielä kun kirkumisen ja mesoamisen taka-alalle liitetään jekkuja ja kepposia lähes joka kuvassa, niin katsojana tuntuu kuin peseytyisi karkkivuoren energiajuomaputouksessa ja huimaus lopussa on sen mukaista.

Vauhdikas kerronta ja hurja määrä vitsejä ei olisi huono asia, jos ne olisi tehty laadukkaasti. Näin ei kuitenkaan käynyt Hotel Transylvania 2:n parissa, sillä hurjasta tahdista huolimatta jokaisen vitsin näkee tulevan jo kaukaa ja huipentuma ei kestä päivänvaloa puhkikulutuksensa takia. Tämän lisäksi läpän heittoa tai ylipäätänsä mitään elokuvassa nähtyä tapahtumaa ei osata lopettaa ajoissa vaan kaikki ammutaan pitkälti yli mielenkiinnon. Ehkä juuri tämän kyllästymisen ansiosta elokuvasta ei oikeasti jää mitään käteen, ei edes yhtä naurua. Yksikään kohtaus ei tunnu miltään eikä hahmoihin saa minkäänlaista tunnesidettä. Yksinkertaisesti elokuvasta tai sen tapahtumista ei vaan välitä pätkääkään.

Tämä on mainos:

Elokuvan hahmot ovat herkullisia aihioita vitseille. Klassiset hirviöt Draculasta ihmissuteen ja Frankensteinin hirviöstä Näkymättömään mieheen oikein kerjäävät tulla vitsinalaiseksi. Vitsien heikko laatu yhdistettynä karikatyyrimäisyyden kautta saavutettuun ärsyttävään ulkoasuun tekee elokuvan hahmoista vain typerän näköisiä ja mielenkiinnottomia. 50-luvun animaatioista otettu tyyli ylikorostetuista poskipäistä ja kolme kertaa liian pitkistä leuoista ruusun punaisine poskineen ja juopon luppasilmineen ei vaan iske. Varsinkin Jonathanin hahmo on kokoajan kuin parhaimmassa nirvanassa polteltuaan liikaa ruohoa eli erittäin vastenmielistä seurattavaa. Ainoa poikkeus ja oikea valonsäde risukasassa on ihmissusi Wayne, jolle Steve Buscemi lainaa erittäin osuvasti ääntään. Waynen ulkoasu poikkeaa kuitenkin muista laadullisesti olemalla kuin oikeasta nykypäivän 3D-animaatiosta. Hänen rauhallinen olemuksensa ja kyllästyminen satapäiseen pentueeseensa voisi oikeasti olla nautittavaa katsottavaa, jos sille annettaisiin ruutuaikaa sen sijaan, että nyt Wayne säntäilee pallon perässä läähättäen. Ihan kuin koiravitsejä ei olisi nähty jo tarpeeksi.

Nykypäivän mittapuulla elokuvan animaatiotaso on parhaimmillaan vain keskivertoa tavaraa. Yksikään kohtaus ei saa haukkomaan henkeään vaan näen jo tyylikkäämpää tasoa katsoessani poikani kanssa Pikku Kakkosta telkkarista. Ymmärrän toki, että erottuakseen massasta elokuvalle on lähdetty hakemaan klassista ilmettä vanhojen piirrettyjen tyyliin mutta tällä tekijätiimillä ja näin isolla budjetilla (n. 80 milj.) olisi luullut, että joku olisi keksinyt yrittää erottua edukseen. Animaationkaan ei tarvitse olla mitään kovin ihmeellistä, kun hahmot eivät pysy paikoillaan muutamaa sekuntia pitempään vaan säntäilevät pitkin seiniä vauhtiviivojen saattelemana.

Juuri tätä enempää ei olisi voinut mennä elokuva pieleen ohjaajalta, jota olen oppinut arvostamaan useiden sarjojen kautta. Ehkä syynä on Adam Sandlerin mukana olo käsikirjoitus- ja tuottajapuolella tai ehkä Tartakovsky ei vaan hallitse täysipitkän elokuvan tekemistä. Joka tapauksessa, kaksi peräkkäistä hutilyöntiä pitävät minut jatkossakin kyynisenä ja varovaisena.

Hotel Transylvania 2Hotel Transylvania 2
Tämä on mainos:
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Ärsyttävien hirviöhahmojen sekoilu jatkuu valitettavasti yhtä huonona ja turhana kuin ensimmäisessäkin osassa.



Ladataan seuraavaa sisältöä