Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Walk

The Walk

Innostava tositarina erikoisen unelman toteuttamisesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuonna 1974 New Yorkin World Trade Center oli juuri valmistunut. 25-vuotias ranskalainen nuorallakävelijä Philippe Petit päätti tuolloin toteuttaa haaveensa ylittää tornien välisen tyhjyyden ohutta kaapelia pitkin kävellen. Tempauksesta on vuosien varrella tehty useitakin dokumentteja ja elokuvia. Uusin leffa kantaa nimeä The Walk, ja sen ohjauksesta vastaa Paluu tulevaisuuteen -elokuvasarjasta muistettava Robert Zemeckis.

HQ

Elokuvan tarina itsessään on hyvin yksinkertainen. Esiintymiseen ja nuorallakävelyyn ihastunut parikymppinen kundi saa hullun idean. Innostavan ja kiihkeän persoonansa avulla hän saa värvättyä joukon muita ihmisiä projektiaan tukemaan. Rainan loppuaika käytetäänkin sitten vastaan tulevien vaikeuksien voittamiseen, ja tietysti tempauksen lopullisella onnistumisella mehusteluun.

The Walk ei ole kovinkaan dramaattinen, koska lopulta kyse on vain yhden ranskalaismiehen määrätietoisuudesta ja sinnikkyydestä unelmansa parissa. Näin ollen jännitettä haetaan henkilöiden välisistä suhteista ja tekemällä Philippe Petitiä esittävän Joseph Gordon-Levittin hahmosta hyvinkin hankala persoona. Petitin pariisilaista oppi-isää näyttelee varmoin ottein Ben Kingsley. Näiden kahden voimakkaan taiteilijapersoonan yhteentörmäykset ovat koko leffan viihteellisintä katsottavaa. Nuorallakävelijän muusana toimii Charlotte Le Bon, joka jää mieleen lähinnä tiimalasivyötärönsä ansiosta.

Elokuva etenee omaelämänkerrallisin ottein Petitin itsensä toimiessa kertojana. Toteutus on kaikin puolin ammattimaisen varmaa jälkeä. Sinänsä yllätyksettömän juonen ohella mainitsemisen arvoista on koko leffan positiivinen tunnelma. Aivan kuin ohjaaja olisi halunnut tarinankerronnan ohella innostaa katsojia toteuttamaan omia unelmiaan käyttäen yhtä nuorallakävelijää esimerkkinä.

Poistettujen kohtauksien ohella lisämateriaaleissa on onnistuneita lyhyitä katsauksia elokuvan tekemiseen. Tempauksen suorittanut Philippe Petit on valmentanut itseään esittäneen Gordon-Levittin kävelykuntoon. Muuta yllättävää lisämateriaaleissa ei olekaan, koska ne vain lähinnä alleviivaavat jo elokuvassa kertaalleen nähtyjä asioita.

Tämä on mainos:

The Walk on omaelämänkerrallisella otteella kerrottu innostava tosikertomus nuoren miehen kiihkeydestä ja innosta, joiden ansiosta hän onnistui jäämään erikoisella tavalla historiankirjoihin.

The WalkThe Walk
The WalkThe Walk
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Walk

The Walk

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Innostava tositarina erikoisen unelman toteuttamisesta.



Ladataan seuraavaa sisältöä