Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Tourist

The Tourist

Kun joku vihjaisee agenttielokuvasta, jonka julisteessa näkyy sekä Johnny Depp että Angelina Jolie, on lupa odottaa jotain hyvää. Pääosin nämä odotukset täyttyvätkin. The Tourist on upeissa paikoissa kuvattu kelvollinen draama, jonka toimintakohtauksista kuitenkin puuttuu potkua ja energiaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Matematiikanopettaja Frank Tupelo (Depp) on matkalla Pariisista Venetsiaan. Junassa poikkeuksellisen kaunis ja määrätietoinen nainen Elise Ward (Jolie) lyöttäytyy hänen seuraansa. Epätavallisen parin tiet eivät erkanekaan asemalla, ja pian Tupelo löytää itsensä loistohotellista. Seuraavana aamuna pöllämystynyt opettaja pakeneekin jo pyjamassa pitkin kattoja häntä jahtaavia asemiehiä. Tupeloa jahtaa äkkiä sekä Interpol että gangsterit: häntä luullaan yhdeksi maailman etsityimmistä rikollisista.

HQ

The Touristiin on haalittu melkoisesti sekä enemmän että vähemmän tunnettuja näyttelijöitä. Depp ja Jolie toimivat selvästi vetonauloina, mutta sivuosiinkin on säästetty ammattitaitoa. Da Vinci koodin Silaksena tutuksi tullut Paul Bettany on virkaintoinen ja kiihkeä etsivä. James Bondinakin kunnostautunut Timothy Dalton tekee poliisipäällikkönä päätökset, kun Bettanyn esittämä etsivä ohjausta tarvitsee. Riipivän hurjaa gangsteripomoa näyttelee Steven Berkoff, jonka itse muistan varsinkin Rambo II:n venäläiskomentaja Podovskyna.

The Tourist

Elokuvan eri osa-alueet yhdistyvät saumattomasti ja ammattitaidolla kaikessa paitsi toimintakohtauksien kuvauksissa. Hidastempoisissa dialogiosuuksissa ohjaaja Florian Henckel von Donnersmarck osaa työnsä hienosti, mutta rauhalliset leikkaukset ja laajat kuvakulmat eivät tuo toimintaosuuksiin niiden tarvitsemaa energisyyttä. Raina kulkee eteenpäin kuin juna raiteillaan: selkeästi ja helposti seurattavasti. Musiikki tukee hyvin kulloistakin tunnelmaa. Muutamassa kohdassa luritus loikkaa taustalta esiin häiritsevästi, mutta muuten musiikki onnistuu tehtävässään tunnelman vahvistajana. The Tourist on hyvin värikäs elokuva, ja lisäksi teräväpiirto tuntuu korostavan kuvauspaikkojen luontaista loistoa.

Lisämateriaaleja ei ole tekstitetty suomeksi, mutta englantia taitavat viedään niissä kuvauspaikoille ja tekijöitä haastatellaan. Pääosin materiaali on tuttua toistensa kehumista ringissä, mutta mukaan mahtuu aidosti elokuvan tuotantoon liittyviä mielenkiintoisia asioita.

Tämä on mainos:

Kokemuksena The Tourist on pätevä, mutta ei herätä erityisiä tunteita noustakseen klassikon asemaan. Toisaalta miksi tarvitsisikaan: kyseessä on kaikin puolin ammattitaidolla toteutettu ja viihdyttävä elokuva.

The Tourist
The Tourist
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Tourist

The Tourist

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Johnny Depp ja Angelina Jolie seikkailevat ympäri Eurooppaa varman päälle vedetyssä toimintajännärissä.



Ladataan seuraavaa sisältöä