Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
You Don't Know Jack

You Don't Know Jack

HBO:n televisioelokuva on onnistunut henkilökuva "Tohtori Kuolemasta" eli Jack Kevorkianista, joka omalla omintakeisella tavallaan taisteli eutanasian puolesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jack Kevorkian oli monella tapaa eksentrinen tapaus. Hän oli paitsi patologi, myös jazz-muusikko, taidemaalari, sekä tietenkin yksi tunnetuimmista eutanasia-aktivisteista, joka käytti taitojansa auttaakseen arviolta 130 kuolemansairasta potilasta lähtemään tästä maailmasta. Kevorkianin suora toiminta päättyi, kun tämä passitettiin murhasyytteellä linnaan vuonna 1999.

HQ

Mitä mieltä eutanasiakysymyksestä sitten onkaan, on You Don't Know Jack kiehtova elokuva. "Tohtori Kuoleman" roolin ottaa itse Al Pacino, joka saa suoritukselleen tukea mm. John Goodmanilta, Susan Sarandonilta sekä Brenda Vaccarolta. Ohjaajanpesti kuuluu puolestaan Barry Levinsonille, joka tunnetaan mm. elokuvista Good Morning Vietnam, Rain Man ja Wag the Dog.

You Don't Know Jack

Tällaisesta paketista ei uskoisi että kyseessä on "vain" televisioelokuva, mutta HBO onkin sloganinsa mukaan "enemmän kuin televisiota" ja You Don't Know Jack osoittaa jälleen kerran ettei kyseessä ole turha kehu.

Al Pacino loistaa eksentrisenä Kevorkianina, joka on samaan aikaan aavistuksen höppänä vanha mies sekä äärimmäisen keskittynyt ja vimmainen aktivisti. Pacino on aiemminkin esittänyt sosiaalisesti hankalia tapauksia, ja niinpä tämä rooli on kuin luotu hänelle. Vaikka elokuva pyöriikin Kevorkianin ympärillä, on siinä annettu tilaa myös erinomaisille sivuosille.

Tämä on mainos:
You Don't Know Jack

Vaikka leffan aihe on äärimmäisen vakava, ja siinä esitetään lääkärin avustamia itsemurhia, on sen sävy yllättävän kevyt. Tällä en nyt tarkoita että homma olisi vedetty farssiksi, vaan sitä että kaikki hahmot ovat äärimmäisen inhimillisiä kaikkine omalaatuisuuksineen, ja näiden edesottamukset antavat tarpeellista vastapainoa raskaille teemoille. Elokuvasta ei myöskään ole tehty mitään ohjelmanjulistusta tai saarnaa, vaikka sen sympatiat lankeavatkin luonnollisesti Kevorkianin puolelle.

Mitä sitten ajatteletkin ihmisen oikeuksista elämän ehtoopuolella, on You Don't Know Jack ehdottomasti katsomisenarvoinen elokuva joka myös varmasti herättää ajatuksia ja keskustelua katsojiensa joukossa.

You Don't Know Jack
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
You Don't Know Jack

You Don't Know Jack

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

HBO:n televisioelokuva on onnistunut henkilökuva "Tohtori Kuolemasta" eli Jack Kevorkianista.



Ladataan seuraavaa sisältöä