Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Headhunterne

Headhunters

Roger Brown on pieni mies jolla on suuret kulut. Hän pelkää menettävänsä vaimonsa Dianan ja hukuttaa hänet lahjoihin pitääkseen tämän uskollisena itselleen. Brown metsästää lahjakkaita korkean luokan työntekijöitä yrityksiin, mutta tästä saatava palkka ei mitenkään riitä. Siksi Roger tekeekin sivuhommia taidevarkaana, vieläpä aika hyvänä sellaisena. Ikävä kyllä hän eräänä päivänä päättää varastaa tyystin väärältä mieheltä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jos Headhunters onnistuu jossain, se on näyttelijävalinnoissa. Aksel Hennie on aivan mainio Roger Brownin kengissä, ja tämän omalaatuiset piirteet muistuttavat yhtä aikaa Willem Dafoesta ja Steve Buscemista. Hennie on äärimmäisen epätyypillinen päähenkilö tällaisessa elokuvassa ja siksi todella mielenkiintoinen.

HQ
Headhunterne

Diana-vaimoa esittää epätodennäköisesti elokuvakriitikko Synnove Macody Lund, jonka huippumalleista muistuttava olemus sopii mainiosti hienostorouvan rooliin. Lundilla ei ole ollenkaan aiempaa näyttelijänkokemusta, jota on vaikea uskoa kun katsoo kuinka luontevasti hän esiintyy.

Kolmiodraaman viimeisenä akselina nähdään "Tanskan Sean Bean", Nikolaj Coster-Waldau Clas Grevenä. Waldau on kuin suoraan repäisty ison maailman toimintaleffoista, ja miksipä ei, onhan hän tehnyt vaikutuksen mm. Black Hawk Downissa, Kingdom of Heavenissa ja sittemmin Game of Thrones -sarjassa. Vaikka hän näytteleekin hieman amerikkalaisesti, sopii se tässä tapauksessa leffaan, koska Greve edustaa täydellistä vastavoimaa pienelle ja omalaatuiselle Brownille.

Headhunterne
Tämä on mainos:

Tämän kovan kolmikon lisäksi elokuvassa nähdään joitain hulvattomia sivuhahmoja jotka uhkaavat ajoittain varastaa parrasvalot päähenkilöiltä.

Juoni on kohtuullisen suoraviivainen, mutta sen tapahtumat on esitetty erittäin viihdyttävästi. Harvoin oikeastaan tulee vastaan tällaista kuljetusta pohjoismaisessa elokuvassa. Mukana on hieman hölmöä Tom Clancy -teknologiaa, ja välillä mennään kaiken uskottavuuden tuolle puolen, mutta se ei tällä kertaa haittaa, koska varsin hirtehinen huumori pysyy koko ajan mukana.

Headhunterne

Headhunters, joka toki perustuu Jo Nesbon samannimiseen kirjaan, on kenties parasta mitä pohjoismaisten toimintatrillerien genre on tähän mennessä tuottanut. Vaikka siinä riittää toimintaa ja tiukkoja tilanteita, ovat sen juuret silti Brownin ja tämän vaimon ihmissuhdekuviossa, joka antaakin rainalle aivan omanlaistaan uskottavuutta, ja laajentaa sen kohdeyleisöä huomattavasti.

Tämä on mainos:

Elokuvan oikeudet ostettiin jenkkiversiota varten jo ennen kuin tätä ehdittiin julkaista, mutta se tulee epäilemättä olemaan kovin erilainen versio joka ei tule saavuttamaan alkuperäisen omalaatuista otetta. Epäilen myös, että eräs ulkohuussikohtaus tulee loistamaan poissaolollaan.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Headhunters

Headhunters

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Leffatulkinta Jo Nesbon samannimisestä kirjasta on pohjoismaisen toimintatrillerin kirkkainta kärkeä.



Ladataan seuraavaa sisältöä